De voordeur van Yannick V. is dichtgespijkerd en volgeschreven met steunbetuigingen. Met het nummer 5 duiden de onderzoekers een van de kogelgaten aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De voordeur van Yannick V. is dichtgespijkerd en volgeschreven met steunbetuigingen. Met het nummer 5 duiden de onderzoekers een van de kogelgaten aan. © Tessa Kraan

Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietincident met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”

Antwerpen/MerksemDe speciale eenheid van de federale politie die bij ‘prepper’ Yannick V. de versterkte huiszoeking uitvoerde, was niet uitgerust met bodycams. Beelden en de klankopnames hadden nochtans duidelijkheid kunnen scheppen over het dodelijke schietincident. Voor het ontbreken van die camera’s is weliswaar een logische verklaring. “De ouders van Yannick V. hebben in elk geval recht op de waarheid”, stelt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. “Maar als iemand zo veel wapens thuis heeft, kan ik geen maatschappelijk assistent sturen.”

  1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
    ANTWERPEN

    Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

    Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”