Volledig scherm
Tijdens bijeenkomsten kan nagedacht worden over de thema’s van de burgerbegroting. © Laenen

Waar wil jij geld aan uitgeven? Stem nu voor de projecten van de Burgerbegroting

Voor het zesde jaar op rij organiseert het district Antwerpen de Burgerbegroting. De inwoners van het district beslissen hierbij zelf over 1,4 miljoen euro, oftewel 10 procent van de totale begroting van district Antwerpen. De verdeling van het budget gebeurt in 4 grote stappen. Vandaag start de vierde stap, het kiezen uit een recordaantal van meer dan 220 ingediende projecten.

Dit jaar kan er voor de tweede keer ook online gestemd worden op alle projecten via www.doemee.burgerbegroting.be/. De onlinestemming loopt vanaf nu tot en met zaterdag 12 oktober 17 uur. Deze stemmen tellen voor 20 procent van de totaalscore.

Daarnaast kunnen de inwoners van district Antwerpen ook stemmen tijdens het Burgerbegrotingsfestival op zondag 13 oktober in Grand Café Horta. De stemmen van het festival tellen voor 80 procent van het eindresultaat.

Nieuw dit jaar is dat de stemmen voor kleine projecten tot maximum 5.000 euro dubbel tellen. Zo krijgen de kleinschaligere projecten van burgers meer kans om verkozen te worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied
    PREMIUM

    Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied

    Soms trekt een mens tweemaal een slecht lotje. Vraag het maar aan Antwerps ondernemer Jan Van Gijsel (66). Eerst treft het coronavirus de Chinese drukkerij Leo Paper die voor hem kinderboeken maakt. En nu ligt zijn Italiaans kantoor in Bologna in de vuurlinie van het virus. “Ik ben vooral bezorgd over een ongecontroleerde paniekreactie in Italië. Hoopgevend is dat de fabriek in China intussen is heropgestart.”