Volledig scherm
Tijdens bijeenkomsten kan nagedacht worden over de thema’s van de burgerbegroting. © Laenen

Waar wil jij geld aan uitgeven? Stem nu voor de projecten van de Burgerbegroting

Voor het zesde jaar op rij organiseert het district Antwerpen de Burgerbegroting. De inwoners van het district beslissen hierbij zelf over 1,4 miljoen euro, oftewel 10 procent van de totale begroting van district Antwerpen. De verdeling van het budget gebeurt in 4 grote stappen. Vandaag start de vierde stap, het kiezen uit een recordaantal van meer dan 220 ingediende projecten.

Dit jaar kan er voor de tweede keer ook online gestemd worden op alle projecten via www.doemee.burgerbegroting.be/. De onlinestemming loopt vanaf nu tot en met zaterdag 12 oktober 17 uur. Deze stemmen tellen voor 20 procent van de totaalscore.

Daarnaast kunnen de inwoners van district Antwerpen ook stemmen tijdens het Burgerbegrotingsfestival op zondag 13 oktober in Grand Café Horta. De stemmen van het festival tellen voor 80 procent van het eindresultaat.

Nieuw dit jaar is dat de stemmen voor kleine projecten tot maximum 5.000 euro dubbel tellen. Zo krijgen de kleinschaligere projecten van burgers meer kans om verkozen te worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Steeds meer werknemers komen met fiets naar Antwerpse haven: aantal op twee jaar tijd verdrievoudigd

    Steeds meer werknemers komen met fiets naar Antwerpse haven: aantal op twee jaar tijd verdrievou­digd

    Steeds meer werknemers kiezen ervoor om met de fiets naar het werk in de Antwerpse haven te komen. Dat blijkt uit een bevraging door het Havenbedrijf bij de grote industriebedrijven die samen een derde van de werknemers in de haven vertegenwoordigen. Op twee jaar tijd is het percentage fietsers gestegen van 6 naar 17 procent. Ook de Waterbus en de fietsbus tekenen mooie cijfers op.