De woonwagenbewoners van Deurne schenken voedsel aan de voedselbank.
Volledig scherm
De woonwagenbewoners van Deurne schenken voedsel aan de voedselbank. © Klaas De Scheirder

Vzw Geven met liefde geeft hamsteraars veeg uit de pan: “We kunnen geen voedselpakketten meer maken voor mensen in armoede”

De Antwerpse vzw Geven met Liefde deelt dagelijks voedselpakketten uit aan mensen die leven in armoede. Ongeveer 30 tot 35 gezinnen zijn van de vzw afhankelijk om niet in de hongersnood terecht te komen. Maar door de coronacrisis en vooral de vele hamsteraars komt hun werking in het gedrang. “Er zijn geen voedseloverschotten meer omdat mensen hamsteren. Dat maakt me echt razend.” De woonwagenbewoners uit Deurne trakteerden de vzw daarom op bijna 1.000 euro aan voedsel.

  1. “Steeds meer kinderen hebben obesitas, we kunnen spreken van een epidemie”: nieuw programma van ZNA pakt zwaarlijvigheid bij tieners aan
    Antwerpen

    “Steeds meer kinderen hebben obesitas, we kunnen spreken van een epidemie”: nieuw programma van ZNA pakt zwaarlij­vig­heid bij tieners aan

    1 op de 20 kinderen in België is obees of zwaarlijvig. Een gewichtig cijfer, dat Ziekenhuis Netwerk Antwerpen wil aanpakken met het nieuwe Obesitas Centrum Kind en Jeugd. Het programma richt zich op 11- tot 17-jarigen. “Zonder tijdige behandeling treden later in het leven grote complicaties op”, zegt Daniel Klink, kinderarts-endocrinoloog van ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Zo gaat het in zijn werk.