Het incident gebeurde tijdens een rit van Lijn 610
Volledig scherm
Het incident gebeurde tijdens een rit van Lijn 610 © rv

Vrouw zwaargewond na incident bij afstappen Lijnbus

AntwerpenWoensdagavond rond 19 uur is een reizigster zwaargewond geraakt aan haar hoofd bij een incident op de lijn 610 van Antwerpen-centrum naar Oelegem. Dat zegt de lokale politie. De vrouw kwam zwaar ten val, mogelijk na een duw, en liep een ernstige hoofdwonde op.

 1. Dinantstraat verdwijnt en hoogbouw toegestaan: krijtlijnen voor ontwikkeling site Chiquita Building bepaald
  Antwerpen

  Dinant­straat verdwijnt en hoogbouw toegestaan: krijtlij­nen voor ontwikke­ling site Chiquita Building bepaald

  De stad Antwerpen wil de Friendshipsite op het Eilandje, waar ook de bekende Chiquita Building staat, herontwikkelen tot een levendige en aantrekkelijke locatie met ruimte voor wonen en werken. Er is daarom een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bepaald. Daarin staat onder meer dat de Dinantstraat verdwijnt en dat op bepaalde plekken hoger mag gebouwd worden. Het RUP wordt binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’