Volledig scherm
De politie is aanwezig op de Haantjeslei. © Jan Aelberts

Vrouw krijgt messteken in gezicht tijdens ruzie: politie pakt partner (38) op

Bij een ruzie in een huis op de Antwerpse Haantjeslei is een 39-jarige vrouw ernstig gewond geraakt. “De vrouw incasseerde meerdere messteken in het gezicht”, zegt de Antwerpse politie. “Ze verkeert niet in levensgevaar.” Haar partner, een 38-jarige man, is opgepakt.

De vrouw verloor veel bloed en is ondertussen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar. Haar partner, een 38-jarige man, is meegenomen door de politie. De aanleiding van de aanval is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt.

Eén van de bewoners zegt dat hij het slachtoffer hoorde roepen. “’Stop ermee, stop ermee’, riep ze”, zegt Koen. “We zaten op het terras en hadden geen idee tegen wie ze schreeuwde. Het klonk best beangstigend.”

De twee honden die in het appartement werden aangetroffen, zijn door de technische dienst van de politie meegenomen naar de Noorderlaan waar ze opgevangen worden.

De straat is geblokkeerd ter hoogte van het huis waar de aanval plaatsvond.

Volledig scherm
Volgens de eerste berichten verloor het slachtoffer veel bloed. © Jan Aelberts
Volledig scherm
De hond, vermoedelijk van het slachtoffer, wacht op opvang. © Jan Aelberts
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. District Borgerhout voelt zich gepakt door stad: “We krijgen miljoen euro te weinig”

    District Borgerhout voelt zich gepakt door stad: “We krijgen miljoen euro te weinig”

    De negen Antwerpse districten krijgen de komende zes jaar een pak meer geld toegeschoven van de stad, maar daar staat ook een groter pakket bevoegdheden tegenover. Een aantal districten voelt zich benadeeld. “Ondanks onze 46.000 inwoners ligt de dotatie enkel in het polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo lager”, zegt het Borgerhoutse districtscollege van Groen, sp.a en PVDA. “Er is te veel naar het aantal kilometers straten gekeken en te weinig naar het bevolkingscijfer.”
  2. Donkere dagen in diamantsector: geldkraan dicht voor gereputeerd onderzoekscentrum

    Donkere dagen in diamantsec­tor: geldkraan dicht voor gerepu­teerd onderzoeks­cen­trum

    Alweer slecht nieuws voor de diamant. Het gereputeerde WTOCD in Lier, voluit het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant, krijgt vanaf 2020 geen geld meer van koepelorganisatie AWDC. Het gaat om 500.000 euro per jaar. Dat betekent zowat de doodsteek voor het WTOCD en zijn dertien werknemers. De beslissing wijst er ook op dat het AWDC in ademnood geraakt. Het ziet zijn inkomsten krimpen door een fors terugvallende ruwhandel.