De politie is aanwezig op de Haantjeslei.
Volledig scherm
De politie is aanwezig op de Haantjeslei. © Jan Aelberts

Vrouw krijgt messteken in gezicht tijdens ruzie: politie pakt partner (38) op

Bij een ruzie in een huis op de Antwerpse Haantjeslei is een 39-jarige vrouw ernstig gewond geraakt. “De vrouw incasseerde meerdere messteken in het gezicht”, zegt de Antwerpse politie. “Ze verkeert niet in levensgevaar.” Haar partner, een 38-jarige man, is opgepakt.

De vrouw verloor veel bloed en is ondertussen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar. Haar partner, een 38-jarige man, is meegenomen door de politie. De aanleiding van de aanval is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt.

Eén van de bewoners zegt dat hij het slachtoffer hoorde roepen. “’Stop ermee, stop ermee’, riep ze”, zegt Koen. “We zaten op het terras en hadden geen idee tegen wie ze schreeuwde. Het klonk best beangstigend.”

De twee honden die in het appartement werden aangetroffen, zijn door de technische dienst van de politie meegenomen naar de Noorderlaan waar ze opgevangen worden.

De straat is geblokkeerd ter hoogte van het huis waar de aanval plaatsvond.

Volgens de eerste berichten verloor het slachtoffer veel bloed.
Volledig scherm
Volgens de eerste berichten verloor het slachtoffer veel bloed. © Jan Aelberts
De hond, vermoedelijk van het slachtoffer, wacht op opvang.
Volledig scherm
De hond, vermoedelijk van het slachtoffer, wacht op opvang. © Jan Aelberts
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Failliet Antwerps horeca-icoon ‘De Groote Witte Arend’ zoekt overnemer: “Wie nu toehapt, kan maandag al beginnen”
  PREMIUM

  Failliet Antwerps horeca-icoon ‘De Groote Witte Arend’ zoekt overnemer: “Wie nu toehapt, kan maandag al beginnen”

  De Antwerpse handelsrechtbank heeft donderdag officieel het faillissement uitgesproken van De Groote Witte Arend, de iconische brasserie in de Reyndersstraat in Antwerpen. De curator heeft veilingbureau Hammertime aangeduid om een overnemer te zoeken. “De zaak is door het faillissement vrij van schulden. Wie dit weekend toehapt, kan in principe maandag, bij de heropstart van de horeca, beginnen.”
 1. Horeca Vlaanderen-topman Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen-top­man Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”

  Familieman, voetbaldier, horecabeest. Kapellenaar Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen, is een man met vele gezichten. Maar de voorbije maanden kreeg toch vooral de zwaar getroffen horecasector zijn volle aandacht. Nee, de toekomst ziet er niet eenvoudig uit. Knap lastig, zelfs. Toch ziet De Caluwe - eeuwig optimist die hij is - een sprankeltje hoop. “Als de juiste steunmaatregelen er komen, uiteraard. Maar ook als u en ik een reddingsboei gooien. Door niet massaal weg te blijven, dus.”
 2. Luc Van der Kelen maakt eerste balans op: “Nooit dichter bij de dood gevoeld dan in dit virussenseizoen”

  Luc Van der Kelen maakt eerste balans op: “Nooit dichter bij de dood gevoeld dan in dit virussen­sei­zoen”

  Een griepje. Paniekzaaierij. Ik hoor het Maggie nog zeggen, helemaal in het begin van de epidemie. Begin maart, toen keken we nog verwonderd naar wat er gebeurde in Wuhan in China of in Bergamo. Maar die Chinezen, dat leeft met miljoenen op een vierkante meter, en ordelijk bestuur, zullen de Italianen het ooit leren? Velen dachten er zo over, toen we haast letterlijk overvallen werden door het virus.
 3. Echt Antwaarps Teater moet stoppen door coronacrisis: “We zijn moegestreden en uitgeput”

  Echt Antwaarps Teater moet stoppen door coronacri­sis: “We zijn moegestre­den en uitgeput”

  Net voor het veertigste theaterseizoen van het Echt Antwaarps Teater moeten Ruud De Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent vervroegd het theatergordijn definitief sluiten. Door de coronacrisis en het verplicht stopzetten van alle culturele evenementen liepen de kosten te hoog op. “Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg.”