Volledig scherm
Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag. © Sander Bral

Vrouw (88) overleden na steekpartij in Antwerpen, verdachte opgepakt

Een 88-jarige vrouw is overleden nadat ze in Antwerpen betrokken raakte in een steekpartij. Ze zou de keel zijn overgesneden op straat. De verdachte ging op de vlucht maar werd zondagavond nog opgepakt. Dat bevestigde het parket van Antwerpen.

Het incident deed zich voor in de Antwerpse studentenbuurt, in de Raapstraat aan de Stadswaag. De oudere vrouw zou op straat de keel overgesneden zijn. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later zondagavond overleed. De speurders startten een onderzoek naar de dader en richtten een ruime perimeter in.

“Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag”, bevestigt Stéphanie Chomé van het parket van Antwerpen. “De omstandigheden worden volop onderzocht. De onderzoeksrechter heeft momenteel een communicatiestop ingevoerd in het belang van het onderzoek. Wel kunnen we bevestigen dat de politie zondagavond nog een verdachte gearresteerd heeft. Over deze verdachte wordt voorlopig geen verdere informatie verstrekt.”

De gearresteerde verdachte zou een man met Oost-Europese roots zijn, wellicht woonde hij in hetzelfde appartementsgebouw als het slachtoffer. Volgens onze informatie had hij het moordwapen, een mes, nog op zich tijdens zijn arrestatie.

Volledig scherm
Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag. © Sander Bral
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wordt de beste topsporter van UAntwerpen? Drie genomineerden bekend

    Wie wordt de beste topsporter van UAntwerpen? Drie genomineer­den bekend

    De drie genomineerden voor de ‘Ererector Francis Van Loon Award’, waarmee de atleet of atlete met de meest verdienstelijke sportprestaties in combinatie met zijn of haar studie op de Universiteit Antwerpen wordt beloond zijn bekend: Sebastien De Meulemeester (Zwemmen - Fysica), Marion Decrop (Jiujitsu - Biomedische Wetenschappen) en Lise Jaques (Badminton - Revalidatiewetenschappen). Dinsdagavond valt het verdict.
  2. Advocaat van ontvoerders trekt onderzoek in twijfel: “Ligt de vermiste drugsbaron niet ergens op strand te zonnen?”

    Advocaat van ontvoer­ders trekt onderzoek in twijfel: “Ligt de vermiste drugsbaron niet ergens op strand te zonnen?”

    Op het proces over de ontvoeringen in het drugsmilieu van Abdelkader Bouker en van Younes El B. was het maandag de beurt aan de advocaten van de verdediging. Een bende Parijse gangsters riskeert tot 12 jaar cel. Volgens de verdediging is het helemaal niet zeker dat het om ontvoeringen gaat. “Is niet alles in scène gezet? Wie garandeert mij dat de ontvoerde Bouker niet ergens op een zonnig strand ligt?”, aldus advocate Virginie Cotyn.