Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Vrouw (19) op step negeert stoplicht en wordt aangereden

Een vrouw op een step geraakte donderdag gewond bij een aanrijding. Ze negeerde het rood licht.

Ze reed het kruispunt van de Rubenslei met de Maria-Henriettalei op, komende van de Quellinstraat. Tegelijk deed ook een auto dat. Op een voor de autobestuurder onverwacht moment, zou de bestuurster van de step links de oversteekplaats op gedraaid zijn in de richting van het stadspark. Daarbij zou ze het rode stoplicht genegeerd hebben. De bestuurder (28) van de wagen probeerde uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De vrouw kwam hard tegen de voorruit van de auto terecht en belandde op de grond. De autobestuurder belde onmiddellijk naar de nooddiensten en bekommerde zich nadien over het slachtoffer. De gewonde vrouw van 19 werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er is geen levensgevaar.

  1. Expo toont historische vondsten bij werken Noorderlijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    Expo toont histori­sche vondsten bij werken Noorder­lijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    In het Felixatelier op het gelijkvloers van het FelixArchief opende donderdagavond de expo ‘Onder de Leien. Een gracht vol schatten.’ Deze expo toont de vondsten van de archeologische opgravingen aan de Kipdorpsite in Antwerpen. De expo brengt daarnaast ook het verhaal achter de vondsten. Naast enkele topvondsten – waaronder een zwaard uit de periode van de Franse furie – zijn er ook tal van kleinere objecten die meer inzicht geven in het leven dat zich afspeelde rond de Kipdorppoort.
  2. Eventlocatie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfsfeesten en minder clubavonden voor betere relatie met buurt”

    Eventloca­tie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfs­fees­ten en minder clubavon­den voor betere relatie met buurt”

    De moeilijkheden met vergunningen en overlast die clubcomplex De Shop vorig jaar ondervond, lijken definitief van de baan. Na de volledige renovatie van nachtclub Roxy heeft de uitbater nu ook grote plannen met de evenementenzaal, die voortaan ‘KADE14’ heet. De focus gaat volledig naar zakenevents en er wordt getest met live concerten. De klassieke clubavonden gaan er meer en meer uit: “Voor een betere relatie met de buurt.”