De vrachtwagen zakte langs een kant weg op een deel van het voetpad waar Waterlink niet lang voordien werken had uitgevoerd.
Volledig scherm
De vrachtwagen zakte langs een kant weg op een deel van het voetpad waar Waterlink niet lang voordien werken had uitgevoerd. © Marc De Roeck

Vrachtwagen zakt weg op voetpad in Harmoniestraat

AntwerpenEen vrachtwagen is maandagochtend vast komen te zitten in de Harmoniestraat. De chauffeur wilde zijn bocht wat breder nemen om geen geparkeerde auto’s te raken, maar zakte daardoor weg op een deel van het voetpad waar voordien werken waren uitgevoerd. Uiteindelijk kon de vrachtwagen na enige moeite weggetakeld worden.

 1. Antwerpse moskee De Koepel verliest erkenning: “We wisten niet wie er imam was”
  Antwerpen

  Antwerpse moskee De Koepel verliest erkenning: “We wisten niet wie er imam was”

  De Antwerpse moskee De Koepel verliest haar erkenning. Dat besliste Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) maandag. Oorzaak is het manifest weigeren om transparantie te verschaffen over de werking van de moskee en geen enkele administratieve verplichting na te leven. “Er is nog nooit een jaarrekening neergelegd. Er is zelfs niet geweten wie in het bestuur zetelt en wie de imam is”, klinkt het bij de minister.
 2. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
  PREMIUM
  Antwerpen/Booischot

  Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

  “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”