Gunvor Petroleum in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Gunvor Petroleum in de Antwerpse haven. © Marc De Roeck

Vopak krijgt controle over site van honderd hectare in Antwerpse haven

AntwerpenHet Nederlandse opslagbedrijf Vopak heeft de concessie over een gigantisch terrein in de haven van Antwerpen overgenomen van Gunvor Petroleum Antwerp. De Nederlandse multinational krijgt zo de controle over een site van iets meer dan honderd hectare groot.

 1. Drillrappers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpoging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”
  PREMIUM

  Drillrap­pers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpo­ging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”

  Vier leden van de drillrapgroep Go Fast staan terecht voor de dubbele moordpoging op twee rivaliserende drillrappers. De twee jongemannen werden vanop een scooter neergeschoten maar overleefden de moordpoging. Op het proces vroeg de aanklager straffen tot 9 jaar. De verdediging vroeg de rechters de opruiende rapvideo’s niet te verwarren met de realiteit. “Of dacht u écht dat Bob Marley een politieman neerschoot toen hij zong ‘I shot the sheriff’. Ik denk het niet.”
  Antwerpen
 1. Brainbridge rekruteert al kwarteeuw IT-experten voor waaier aan bedrijven: “Juiste talent vinden is dubbel zo moeilijk als vijf jaar geleden”

  Brainbrid­ge rekruteert al kwarteeuw IT-experten voor waaier aan bedrijven: “Juiste talent vinden is dubbel zo moeilijk als vijf jaar geleden”

  Een moeilijke start hoeft een stralende toekomst niet in de weg te staan: het Antwerpse bedrijf Brainbridge geldt na 25 jaar als een belangrijk speler in de rekrutering van IT-experten voor een waaier aan bedrijven. Maandag werd dat met de medewerkers gevierd. “Je moet avontuurlijk durven te zijn. Soms lukt een project niet en moet je dat óók aanvaarden”, zegt oprichter en algemeen directeur Peter Wens.
  Antwerpen
 2. Bart De Wever over afgevoerde ‘queer iftar’ in De Roma: “We hebben geen concrete bedreigingen kunnen vinden”

  Bart De Wever over afgevoerde ‘queer iftar’ in De Roma: “We hebben geen concrete bedreigin­gen kunnen vinden”

  Was de afgelasting van de ‘Queer Iftar’ op 31 maart in de Roma veel gedoe om niets? Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zorgde maandag in de gemeenteraad voor consternatie bij meerderheid en oppositie. “Onze politie heeft online niets gevonden dat wijst op concrete bedreigingen of intimidatie vanuit religieuze of xenofobe hoek.” Hij stak zijn ergernis over de organisatoren niet weg.
  Antwerpen