Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) stelt de nieuwe borden voor aan het magazijn van Werkhaven in Deurne.
Volledig scherm
Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) stelt de nieuwe borden voor aan het magazijn van Werkhaven in Deurne. © Klaas De Scheirder

Voortaan digitale en dynamische parkeerverbodsborden in Antwerpen

ANTWERPENVoortaan plaatst de stad slimme parkeerverbodsborden met digitaal scherm en ingebouwde gps. Stadsmedewerkers kunnen de borden activeren en de juiste info laten tonen met hun smartphone. Daardoor moeten ze niet meer ter plaatse komen om bijvoorbeeld een parkeerverbod te laten verlengen en besparen ze dus enorm veel tijd en moeite. Bovendien ontmoedigen de borden diefstal en onrechtmatig gebruik.

 1. Daar is het sluitingsuur weer: "Iedereen gaat weer gewoon thuis verderfeesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Daar is het sluitings­uur weer: "Iedereen gaat weer gewoon thuis verderfees­ten”

  Op 1 oktober dachten we dat we er vanaf waren, maar nee hoor: daar is het sluitingsuur weer. Sinds gisteren, zaterdag 27 november, net geen twee maanden nadat ‘het Rijk der Vrijheid’ werd afgekondigd, wordt iedereen weer om 23 uur naar buiten gejaagd in restaurants en cafés. “Dit is weer exact hetzelfde scenario als in de zomer: iedereen gaat nu ergens thuis feesten”, klinkt het bij de cafés.
 2. Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecteren de ultra-code, maar we komen sterker dan ooit terug”
  Antwerpen

  Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecte­ren de ul­tra-co­de, maar we komen sterker dan ooit terug”

  De uitschakeling van The Great Old in Europa heeft voor de supportersgroep Antwerp Locos nog een extra zure nasmaak gekregen. Na een clash met de Brigade Nassau, de harde kern van Frankfurt, werd hun vlag gestolen. “We respecteren de code en we stoppen, maar in ons hart zullen we Loco blijven”, klinkt het. Eerder geraakte ook al bekend dat een Belgische supporter is opgepakt nadat er vuurwerk werd gegooid in het supportersvak van Frankfurt.