Sonja en Wim springen een maand in op de tijdelijke covidafdeling in ZNA Middelheim.
Volledig scherm
Sonja en Wim springen een maand in op de tijdelijke covidafdeling in ZNA Middelheim. © Klaas De Scheirder

Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafdeling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”

AntwerpenMet 18 zijn ze, de voormalige IZ-verpleegkundigen die terugkeren naar hun job van weleer. Om voldoende bedden voor ernstig zieke covidpatiënten te voorzien, opent Ziekenhuis Netwerk Antwerpen dinsdag in ZNA Middelheim een tijdelijke covidafdeling. Het personeel werd op twee dagen tijd gevonden bij de administratieve takken van het ZNA: Wim (45) en Sonja (44) hebben allebei jaren ervaring op Intensieve Zorgen, maar zullen hun huidige job de komende maand combineren met de zorg voor covidpatiënten. “Patiënten verzorgen zit nog in de vingers”, klinkt het.

 1. Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpartij: “Oussama S. provoceerde mij.”
  Antwerpen

  Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpar­tij: “Oussama S. provoceer­de mij.”

  De raadkamer heeft vanmorgen een incident tussen politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Oussama S. geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Marokkaanse man had Dewinter aangeklaagd na een incident op de Amerikalei in juni vorig jaar. Het verhaal over het incident dat Oussama S. had opgehangen wordt tegengesproken door de camerabeelden. De man moet de gerechtskosten betalen.
 2. Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeenteraad: “Dit is pure intimidatie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeente­raad: “Dit is pure intimida­tie”

  Antwerps PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders en fractiemedewerker Sim Dereymaeker worden door de politie opgeroepen om te getuigen in een zaak van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. Aanleiding is het tonen van foto’s van mankementen in sociale appartementsblokken op de gemeenteraad door Mie Branders. “Dit heeft niets met veiligheid te maken, maar alles met intimidatiepogingen om klokkenluiders schrik aan te jagen.”