Volledig scherm
Kristel Verbeke zal de cheque voor het Kinderarmoedefonds in ontvangst nemen © De Kringwinkel

Voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke krijgt van Kringwinkel meer dan 8.000 euro voor Kinderarmoedefonds

Midden september verkocht De kringwinkel in Antwerpen de iconische collectie van het kindermerk Da-Da voor het goede doel. De actie bracht een mooi bedrag op van €8.497,30. Dat geld zal overhandigd worden aan voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke voor Het Kinderarmoedefonds.

Kathleen Kuppens, voormalig eigenaar van het kinderkledingmerk Da-Da en vandaag werkzaam als teamleider textiel in De Kringwinkel, besloot om afscheid te nemen van de stock op haar zolder. Ze wilde alles verkopen op één voorwaarde: dat de opbrengst integraal naar de ondersteuning van kinderen in nood via Het Kinderarmoedefonds zou gaan. Het Kinderarmoedefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt projecten die meer kansen bieden aan jonge gezinnen in armoede. Zo wil het Fonds kansarme kinderen al van bij de start van hun leven meer mogelijkheden tot een goede ontwikkeling bieden, ouders ondersteunen en de uitsluiting van deze gezinnen tegengaan. “Ik ben heel blij dat de kleding van Da-Da na al die tijd terug kan bijdragen aan het welzijn van kinderen. De kleding was voor kinderen en nu gaan ook de inkomsten terug naar de kinderen, het verhaal klopt.” 

Volgende week maandag zal Kathleen dan ook eigenhandig de officiële cheque van € 8.497,30 overhandigen aan Kristel Verbeke, lid van het Bestuurscomite van Het Kinderarmoedefonds. Kristel is grote fan van dit initiatief. “Een sterke vrouw én bedrijfsleider die beslist om zich 100 procent mee in te zetten tegen kinderarmoede, daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn” aldus Kristel Verbeke. “Geen enkel kind zou moeten opgroeien in armoede, het zijn initiatieven zoals in De Kringwinkel die mee het verschil maken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.