Karel de Grote hogeschool campus Groenplaats.
Volledig scherm
Karel de Grote hogeschool campus Groenplaats. © Karel de Grote hogeschool

Voor studenten met passie voor motorvoertuigen: KdG biedt nieuw graduaat Voertuigtechnieken aan

Vanaf september 2020 kan je bij de Karel de Grote Hogeschool (KdG) het gloednieuwe graduaat Voertuigtechnieken volgen. “We komen zo tegemoet aan de vraag van het werkveld naar diagnosetechniekers”, vertelt Fenna Dirckx, coördinator van het graduaat.

Het graduaat is gericht op studenten met een passie voor voertuigen die willen werken in een sector waarin nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar in sneltempo opvolgen. “Kandidaten komen nu vaak met een te beperkte technische kennis terecht in de garage. Ook de mindset en competenties voor levenslang leren ontbreken dikwijls nog”, vult de coördinator aan.

Tijdens het graduaat zullen de studenten minstens een derde van de tijd op de werkplek spenderen. Hiermee zullen ze op korte termijn veel praktische kennis opdoen. Coördinator Fenna Dirckx: “Ze leren echt ‘on-the-job’ wat er van hen verwacht wordt.”

Het graduaat komt er naast de bestaande bachelor autotechnologie. Liefhebbers van personenwagens, bedrijfsvoertuigen, agrarische en industriële voertuigen, brom- en motorfietsen, vrachtwagens … kunnen dus hun hartje ophalen bij KdG. “Afhankelijk van het beroep dat ze later willen uitoefenen, kiezen geïnteresseerden voor het graduaat of de bachelor en stomen we hen klaar voor de automotive sector in volle evolutie”, aldus de coördinator. 

Meer informatie over het graduaat vind je op de website van KdG.

 1. Thuislevering groenten en fruit van Groothandel Claessens gaat versneld 
van start

  Thuisleve­ring groenten en fruit van Groothan­del Claessens gaat versneld van start

  Onder invloed van de strenge coronamaatregelen lanceert de Antwerpse Groothandel Claessens in versneld tempo zijn nieuwe thuisleverdienst voor particuliere klanten. Claessens Home Delivery brengt vanaf nu bijna dagelijks dagverse groenten, fruit en andere producten tot aan de voordeur. Ook na de coronacrisis blijft het mogelijk om vanuit de huiskamer online te bestellen en alles thuis geleverd te krijgen.
 1. Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”
  PREMIUM

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) verteert de coronacrisis goed. In de tuin vindt hij samen met vrouw Kris rust en hij werkt aan een nieuw boek. Het wordt een roman over de cholera in Antwerpen, een epidemie die in 't Stad in de negentiende eeuw duizenden slachtoffers maakte. “Toeval. Het is het verhaal van mijn overgrootvader die fortuin maakte met een zaak in sanitair.” Toch maakt de schrijver en ex-reclameman zich ook zorgen. “Wat met de slechte huwelijken, de kinderen die daar nu niet aan kunnen ontsnappen en de alcoholisten die niet langer de hele dag op café kunnen?” Een overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.