Donderdag waren de federale gerechtelijke politie Antwerpen, de lokale politie, het labo en de civiele bescherming al aanwezig in de straat om de tweede schietpartij te onderzoeken.
Volledig scherm
Donderdag waren de federale gerechtelijke politie Antwerpen, de lokale politie, het labo en de civiele bescherming al aanwezig in de straat om de tweede schietpartij te onderzoeken. © Jasper Van der Schoot

Voor de derde keer geschoten op woning in Borgerhout: “Achtervolging duurde tot over de Nederlandse grens.”

AntwerpenVoor de derde keer deze maand is een woning in de Zegepraalstraat in Borgerhout onder vuur genomen. Ditmaal volgde er ook een achtervolging door de politie die helemaal tot in Essen leidde. De Nederlandse politie nam de verdachten net over de grens in hechtenis. Het parket kijkt nu of het duo aan ons land uitgeleverd kan worden.

 1. Luc Van Der Kelen over de helden van het sportveld: “Vroeger lachte ik al eens met vierde provincialers. Op basis van wat ik in die eerste match van m’n kleinzoon heb gezien, is daar geen reden toe”
  PREMIUM

  Luc Van Der Kelen over de helden van het sportveld: “Vroeger lachte ik al eens met vierde provincia­lers. Op basis van wat ik in die eerste match van m’n kleinzoon heb gezien, is daar geen reden toe”

  Grote mond, klein hartje. Als ik mijn kleinzoon Thomas (17), moet typeren, zal ik er niet ver naast zitten. Deze week heeft hij zijn eerste echte, officiële match gespeeld in de eerste ploeg van Schoten. Als doelman. Op zo’n moment moet je laten zien wat je waard bent.
 2. 17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dan toch niet op straat te staan: “Hun appartement is niet brandveilig, maar er is een oplossing in de maak.”
  PREMIUM
  Deurne

  17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dan toch niet op straat te staan: “Hun apparte­ment is niet brandvei­lig, maar er is een oplossing in de maak.”

  Zeventien lassers die op de site van chemiebedrijf Borealis hebben gewerkt komen dit weekend dan toch niet op straat te staan. Dat bevestigt het kabinet van schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit). Al sinds maart zijn de arbeiders in België en hebben ze gewerkt tegen de helft van het loon dat hen oorspronkelijk beloofd werd. Nadat de stad besloot dat hun appartement niet brandveilig was, vreesden ze eventjes dakloosheid. “Omdat velen van ons bezit thuis verkocht hebben en nog niets van ons loon gezien hebben, kunnen we ook niet naar huis.”