Volledig scherm
Het MAS. © Klaas De Scheirder

Volkssterrenwacht Urania trekt met telescopen het dak van het MAS op

Volkssterrenwacht Urania trekt nog de rest van de zomervakantie elke donderdagavond het dak van het MAS op om naar de sterren te kijken. Op voorwaarde dat het helder is.

Nog de hele maand augustus organiseert Volkssterrenwacht Urania elke donderdagavond een gratis kijkmoment met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS. De kijkavond vindt enkel plaats bij opklaringen of helder weer. Als het weer goed is, zullen onder andere de maan en de planeten Jupiter en Saturnus bekeken worden door verschillende telescopen.

Vanaf 21 uur staan de medewerkers van Urania paraat en geven ze je uitleg over de sterrenbeelden die op dat moment zichtbaar zijn. Lees op donderdagochtend op de website van Urania of via de Urania Facebookpagina of het kijkmoment al dan niet plaatsvindt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.