Het MAS.
Volledig scherm
Het MAS. © Klaas De Scheirder

Volkssterrenwacht Urania trekt met telescopen het dak van het MAS op

Volkssterrenwacht Urania trekt nog de rest van de zomervakantie elke donderdagavond het dak van het MAS op om naar de sterren te kijken. Op voorwaarde dat het helder is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vincent Van Gogh-expo in Waagnatie is buitenbeentje: geen enkel echt schilderij te zien, maar je kan er wel ‘wandelen’ in Arles anno 1888

  Vincent Van Gogh-expo in Waagnatie is buitenbeen­tje: geen enkel echt schilderij te zien, maar je kan er wel ‘wandelen’ in Arles anno 1888

  Schilderijen in 3D, kunstwerken die rondom je tot leven komen en zelfs een virtuele wandeling door het Franse stadje Arles: sinds deze week kan je in de Waagnatie in Antwerpen de internationale Vincent Van Gogh-expo gaan bezoeken. “Je vindt hier geen echte schilderijen, maar wel een uitgebreide ode aan Van Gogh", aldus organisator Manu Braff.
 2. Papa klaagt gevaarlijke situatie Begijnenvest aan: “Vrachtwagens met opleggers horen niet thuis in een schoolbuurt”

  Papa klaagt gevaarlij­ke situatie Begijnen­vest aan: “Vrachtwa­gens met opleggers horen niet thuis in een school­buurt”

  Nadat gisteren een meisje (12) in Zwevegem overleed na een aanrijding met een vrachtwagen vlak aan de schoolpoort, trekt een bezorgde Antwerpse papa nu ook aan de alarmbel. Zijn kinderen gaan elke dag met de fiets naar het Sint-Lievenscollege, waar door werken elke dag enorm veel verkeer door de smalle Begijnenvest rijdt. Er rijden zelfs vrachtwagens met opleggers naast de kinderen. “Het is een kwestie van tijd voor er een ongeluk gebeurt.”
 1. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UAntwerpen en spreekt met vrijwilligers die Covid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

  Koningin Mathilde bezoekt vaccinatie­cen­trum UAntwerpen en spreekt met vrijwilli­gers die Co­vid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

  Koningin Mathilde heeft woensdag in Antwerpen een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de UAntwerpen. De koningin sprak er met onderzoekers en vrijwilligers die er momenteel kandidaatvaccins tegen Covid-19 testen. Eén van het was de 20-jarige student Senne: “Zodra ik de oproep las heb ik me opgegeven als vrijwilliger.”
 2. Antwerpse procureur bedolven onder drugszaken: 1.300 dossiers in onderzoek

  Antwerpse procureur bedolven onder drugszaken: 1.300 dossiers in onderzoek

  Op dit moment zijn er bij de politie en het Antwerpse parket 1.300 drugsdossiers in onderzoek. Elke maand brengt de procureur een honderdtal afgewerkte zaken voor de rechter in eerste aanleg. Het hof van beroep behandelt tot eind dit jaar nog 160 zware drugszaken. De Antwerpse gemeenteraadsleden kregen in de Veiligheidscommissie van procureur Franky De Keyzer en politiebaas Yve Driesen een zicht op de enorme werklast die de “War on Drugs” met zich meebrengt.