Het binnengebied van het voormalige dominicanenklooster
Volledig scherm
PREMIUM
Het binnengebied van het voormalige dominicanenklooster © AG Vespa

Volgende stap in opwaardering Kievitplein: stad koopt oude Dominicanenkerk en bijhorende klooster

AntwerpenDe opwaardering van de Antwerpse Kievitwijk gaat een nieuwe fase in. Want binnenkort wordt de verloederde Copernicussite aangepakt. Een timing is er nog niet, maar met de aankoop van de oude Dominicanenkerk en het bijhorende klooster heeft de stad alvast een eerste stap gezet. Culturele organisaties Studio Start en Kunsthal City Extra, die op de site hun vaste stek hebben, hopen dat hun werking niet in het gedrang komt.

 1. “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad

  Elke week vertelt de Antwerps stadsgids Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In november, nu we stilaan weer op zoek gaan naar cadeautjes of een nieuwe outfit voor de feestdagen, gaan alle weetjes over de Meir. We babbelden ook even met de enige zelfstandige die nog standhoudt tussen alle ketens: Carole Thewissen van schoenenwinkel West-End. “Als we het pand destijds niet hadden gekocht, hadden we waarschijnlijk niet meer op de Meir gezeten.” Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.
 2. ‘Overlastinstellingen’ gecontroleerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn
  Antwerpen/Hoboken

  ‘Overlast­in­stel­lin­gen’ gecontro­leerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn

  Een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid controleerde een zogenaamde ‘overlastinstelling’ aan de Lageweg in Hoboken. Of het ging om een café of een ander soort etablissement, wordt niet gespecificeerd. Wel kon de politie vaststellen dat 1 van de 8 mensen die er aanwezig waren illegaal in het land verbleven. Hij is bestuurlijk gearresteerd.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 37 maanden cel voor Tsjechische man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorgcentra en serviceflats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevolle bezittingen.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  37 maanden cel voor Tsjechi­sche man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorg­cen­tra en service­flats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevol­le bezittin­gen.”

  In verschillende Europese landen had hij reeds hetzelfde gedaan, maar nu is de 52-jarige Jozef L. ook in België veroordeeld. De Tsjechische man verschafte zich tussen augustus 2019 en januari 2020 toegang tot de woningen van bejaarden in rusthuizen en stal daar onder meer cash geld en juwelen. Het werd zo erg dat de speurders het VTM-programma Faroek inschakelden om hem op te sporen. “Dat L. zich specifiek richtte tot de meest kwetsbare slachtoffers in de samenleving is bijzonder laakbaar.”