Het binnengebied van het voormalige dominicanenklooster
Volledig scherm
PREMIUM
Het binnengebied van het voormalige dominicanenklooster © AG Vespa

Volgende stap in opwaardering Kievitplein: stad koopt oude Dominicanenkerk en bijhorende klooster

AntwerpenDe opwaardering van de Antwerpse Kievitwijk gaat een nieuwe fase in. Want binnenkort wordt de verloederde Copernicussite aangepakt. Een timing is er nog niet, maar met de aankoop van de oude Dominicanenkerk en het bijhorende klooster heeft de stad alvast een eerste stap gezet. Culturele organisaties Studio Start en Kunsthal City Extra, die op de site hun vaste stek hebben, hopen dat hun werking niet in het gedrang komt.

  1. Kunsthumaniora laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurdebat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”
    ANTWERPEN

    Kunsthuma­ni­o­ra laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurde­bat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”

    Tot nu toe waren het vooral de studenten en docenten van het conservatorium die zich niet mild uitspraken over het cultuurbeleid van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Maar via een open brief verenigen nu ook alle leerkrachten van de!Kunsthumaniora zich in het debat. “Bent u - Nabilla Ait Daoud - wel uit het juiste hout gesneden om uw ambt te vervullen? Bezuinigen op kunst is bezuinigen op het leven.”