Volledig scherm
© Photo News

Voka en Stad Antwerpen willen meer nieuwkomers op de arbeidsmarkt

De stad Antwerpen steunt Voka Antwerpen-Waasland in het project ‘Grenzeloos talent’, dat werkgevers motiveert anderstalige nieuwkomers in dienst te nemen voor vacatures die ze niet ingevuld krijgen. Voka wil via dit project minstens 20 Antwerpse werkzoekenden uit deze doelgroep tewerkstellen. Het project is een van de initiatieven die de stad Antwerpen financieel steunt om anderstalige nieuwkomers versneld op de arbeidsmarkt te krijgen.

Tegen het einde van dit jaar wil Voka Antwerpen-Waasland minstens 20 Antwerpse nieuwkomers aan een job helpen met het project ‘Grenzeloos talent’. De komende maanden zal Voka Antwerpse bedrijven informeren over het rekruteren en opleiden van anderstalige nieuwkomers via hun website (www.grenzeloostalent.be) en andere onlinekanalen. Daarbij wil Voka ook zoveel mogelijk anderstalige werkzoekenden naar bedrijven toe leiden, door een onlineplatform waarop arbeidsbemiddelaars kandidaten kunnen matchen aan een vacature, en een talentenmarkt dit najaar waarop werkgevers en kandidaten elkaar kunnen ontmoeten.

“Bedreiging voor economie”

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: “‘De werkloosheidsgraad bereikte vorige maand een historisch laag peil, terwijl het aantal openstaande vacatures onrustwekkend hoog blijft. Dat vormt een serieuze bedreiging voor de ontwikkeling van onze economie. Tegelijkertijd krijgt de stad Antwerpen een grote instroom aan vluchtelingen en andere nieuwkomers te verwerken. Met ‘Grenzeloos talent’ nemen we maatschappelijk engagement op, en helpen en coachen we werkgevers om potentiële werkkrachten te rekruteren.”

Claude Marinower, schepen voor werk en economie: “Ik ben zeer blij met dit soort initiatieven die zich via een werkgeversorganisatie als Voka middenin de bedrijfswereld ontwikkelen. De acties waarin ‘Grenzeloos talent’ voorziet, nemen een belangrijke drempel weg, zowel aan nieuwkomers- als aan werkgeverszijde. Met dit initiatief toont Voka dat zij een belangrijke partner voor de stad is.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie controleert in fietsstraten

    Politie contro­leert in fietsstra­ten

    De politie Antwerpen heeft In de omgeving van de Lange Dijkstraat, Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Sint-Gummarusstraat en de Schijnpoortweg controles gehouden in onder meer fietsstraten. Vier fietsers reden in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat en kregen een boete. In de Lange Dijkstraat én in de Rotterdamstraat werden telkens acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. Aan de Schijnpoortweg werden 9 fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd. Tot slot werden 10 voertuigen beboet in de Van Arteveldestraat. De bestuurders van die auto’s haalden fietsers in terwijl dat niet mag in een fietsstraat.
  2. Zeven wildplassers vliegen op de bon

    Zeven wildplas­sers vliegen op de bon

    De politie Antwerpen heeft zaterdag een controle actie gehouden in het Schipperskwartier en op de kerstmarkt. In totaal werden 32 personen en 12 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controleactie werden zeven wildplassers betrapt. Een van de wildplassers spuwde ook nog eens op de grond wat hem een tweede boete opleverde. Daarnaast waren er ook nog pv’s voor drugsbezit en openbare dronkenschap. Er werden ook nog twee bestuurders betrapt die onder invloed waren.