Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Vluchtende dealer gevat: 11 gram cocaïne en 1.500 euro in beslag genomen

AntwerpenHet wijkondersteuningsteam en het wijkteam van regio City hebben zaterdag twee dealers gearresteerd. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 1. Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”
  Antwerpen

  Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”

  Goed nieuws voor Nena Shaw (30), de zaakvoerster van café-atelier ‘Who’s Afraid of Red Yellow & Blue’. Ze mag haar miniterrasje op de Koolkaai permanent uitbreiden met 60m². Omdat het momenteel ook voor deze café-uitbaatster financieel niet van een leien dakje loopt door de coronacrisis, startte ze een crowdfunding. “Dit is niet enkel voor mij een positief verhaal, hiermee wil ik ook iets teruggeven aan Antwerpen”, klinkt het.
 2. Plan van aanpak voor ‘Jobs in De Grote Verbinding’: inzetten op werkplekleren en zoeken naar 10 beroepsprofielen
  Antwerpen

  Plan van aanpak voor ‘Jobs in De Grote Verbinding’: inzetten op werkplekle­ren en zoeken naar 10 beroepspro­fie­len

  Binnen enkele jaren zijn de werven van De Grote Verbinding op kruissnelheid. Het partnerschap ‘Jobs in De Grote Verbinding’ ambieert met zijn actieplan dat 150 Antwerpenaren per jaar hun weg vinden naar de actieve bedrijven op de werven. Lantis, stad Antwerpen, VDAB, Constructiv en Talentenwerf zetten met een gemeenschappelijke aanpak in op een sterke dienstverlening hiervoor.
 3. PVDA protesteert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarieven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”
  Antwerpen

  PVDA protes­teert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarie­ven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”

  In zwembroek voerde PVDA-districtsraadslid Kristof Vissers vanmiddag actie aan zwembad Wezenberg. Reden voor de protestactie? De prijsstijgingen voor het gebruik van sporthallen en zwembaden die volgende week op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad staan. In coronatijden de prijzen voor sportbeoefening verhogen, is volgens Vissers ‘not done’. Ook acteur en korfbaltrainer Ben Rottiers pleit voor meer betaalbare sportinfrastructuur. “De tarieven waren na 10 jaar aan vervanging toe, maar zullen nog altijd democratisch zijn", klinkt het bij de stad.
 1. “’t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen”: uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht
  PREMIUM
  Antwerpen

  “’t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen”: uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht

  Café ‘t Keteltje is al twintig jaar een ‘instituut’ in het Antwerpse Schipperskwartier. Het stadsbestuur beet jarenlang zijn tanden stuk op deze draaischijf van prostitutie en mensenhandel. Uitbaters Simon en Nicky Teunis staan vandaag samen met twee obers, een caféklant en de eigenaar van het gebouw voor de rechter wegens het openhouden van een ‘huis van ontucht’. De uitbater verklaarde daarover: “Er wordt al eens over een borst en een been gewreven, maar er gaan geen handen onder de kledij.” Portret van de meeste beruchte zaak in de rosse buurt.
 2. KdG-studenten laten zich 24 uur opsluiten in campus: “Studiekiezers kunnen wedstrijd via livestream volgen”
  Antwerpen

  K­dG-studenten laten zich 24 uur opsluiten in campus: “Studiekie­zers kunnen wedstrijd via livestream volgen”

  Op elke campus van de Karel de Grote Hogeschool laten dit weekend twee studenten zich vrijwillig 24 uur lang opsluiten. Hun missie: zo veel mogelijk studiekiezers rondleiden op hun campus en 24 opdrachten van studiekiezers tot een goed einde brengen. Via een livestream volgen zesdejaars ‘De Grote Opsluiting’ online: een rock-‘n-roll manier om de campussen voor het eerst te ervaren.
 1. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

 2. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken