Enkele buurtbewoners hebben een rouwplek gemaakt bij de plaats van het ongeluk op het Nieuw Zuid.
Volledig scherm
Enkele buurtbewoners hebben een rouwplek gemaakt bij de plaats van het ongeluk op het Nieuw Zuid. © CVDP

Vlaggen halfstok, minuut stilte én herdenkingsmoment op vrijdag: stad eert slachtoffers van ingestort schoolgebouw

ANTWERPENDe stad Antwerpen herdenkt de slachtoffers die vrijdag gevallen zijn bij de instorting  van het nieuwe schoolgebouw op Nieuw Zuid. De vlaggen zullen een week lang halfstok hangen en vrijdag - exact één week na de ramp - wordt er een herdenkingsmoment georganiseerd. Op de extra gemeenteraad van maandagavond zal een minuut stilte gehouden worden.

 1. De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

  Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”
 2. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

  ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.