Een vorige editie van de Scheldecross.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vorige editie van de Scheldecross. © Photo News

Vlaemsche cross of vettig feest? Ontdek onze weekendtips in en rond Antwerpen

REGIO ANTWERPENGeen zin om thuis te blijven zitten tijdens het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 december? Dan helpen wij je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu houdt van een leuke familiedag, een culturele activiteit voor de meerwaardezoeker of een stevig dansfeest: hier vind je voor ieder wat wils.

 1. Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutsebaan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutse­baan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”

  Van een unieke ontmoeting gesproken. Met een entourage wachtte Ann Lenaerts (42) uit Wechelderzande dinsdagavond vol spanning de komst van Zakaria El Haloui (36) af aan het Centraal-Station. De Antwerpenaar botste vorige week op de Turnhoutsebaan nietsvermoedend op haar trouwring met de assen van haar overleden man. Dankzij haar oproep in de krant vond het sieraad opnieuw een weg naar haar: “Je kan niet twee keer zoveel chance hebben.”
 2. Brand op Groot Schietveld wordt toch niet uitgevochten voor rechtbank: Defensie sluit financieel akkoord met burgerlijke partijen
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Brand op Groot Schietveld wordt toch niet uitgevoch­ten voor rechtbank: Defensie sluit financieel akkoord met burgerlij­ke partijen

  Defensie heeft een akkoord gesloten met de gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht, met een geitenboer én met de brandweer over de gemaakte kosten tijdens de zware brand op het Groot Schietveld op 23 april 2021. Zo wordt een mogelijk lang aanslepende gerechtsprocedure vermeden. De openbaar aanklager zal vermoedelijk eind februari beslissen de strafvordering tegen de West-Vlaamse onderofficier - die als enige gedagvaard werd - te laten vallen.