Onder andere Veerle Baetens, Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Chris Lomme zijn kwaad op Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).
Volledig scherm
Onder andere Veerle Baetens, Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Chris Lomme zijn kwaad op Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). © vtm /Joel Hoylaerts

Vlaamse tv-sterren richten kwade boodschap aan Antwerpse cultuurschepen: “We moeten werken voor onze centjes”

ANTWERPEN“Een schande wat je gedaan hebt en een schande hóe je het gedaan hebt.” Tal van Vlaamse televisiesterren scharen zich in een videoboodschap achter het studentenprotest tegen de cultuurbesparingen in Antwerpen. Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) is voor hen kop van jut. “Veel pijn, weinig hart.”

 1. Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluikende talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuur­sche­pen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluiken­de talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?

  “Rond het dossier van de besparingen op cultuur hangt de akelige geur van de arrogantie van de macht, terwijl ik dat bij u niet zou hebben vermoed.” Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower, behorend tot de meerderheid, zorgde donderdag voor de opmerkelijkste tussenkomst tijdens de raadscommissie van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oproep van de oppositie om met de protesterende kunststudenten in het stadhuis te praten, bleef onbeantwoord.
 2. Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchilldok: “Idee groeide onder voetbalfans”
  Antwerpen

  Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchill­dok: “Idee groeide onder voetbal­fans”

  Het Antwerpse bedrijf Aprojects opent in mei 2023 een nieuw, duurzaam logistiek centrum op de stukgoedterminal van PSA aan het Churchilldok. Het gaat om een investering van 10 miljoen euro. De samenwerking tussen Aprojects, goederenbehandelaar PSA en Port of Antwerp-Bruges werd dinsdag ondertekend in het Bosuilstadion. Het personeel van Aprojects zal de naam voor de vestiging mogen kiezen.