Antwerpse haven
Volledig scherm
Antwerpse haven © © Bart Leye

Vlaamse regering stimuleert binnenvaart naar havens Antwerpen en Zeebrugge

AntwerpenOm de binnenvaart — en meer specifiek: het inleggen van extra verbindingen naar de havens van Antwerpen en Zeebrugge — te stimuleren, wordt van januari 2022 tot december 2025 14,3 miljoen euro vrijgemaakt. De Vlaamse regering maakt daarvoor bijna 12,5 miljoen euro vrij, de havenbedrijven Port of Antwerp, North Sea Port Flanders en de Port of Zeebrugge vullen het resterende bedrag aan.

 1. Van ‘mosselkaai’ tot park en ondergronds parkeren: zo verliepen de voorbije 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdokken
  Antwerpen

  Van ‘mosselkaai’ tot park en onder­gronds parkeren: zo verliepen de voorbije 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdok­ken

  Het weer wil vandaag niet mee, maar deze namiddag opent de stad feestelijk het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken. Op een oppervlakte van driemaal de Groenplaats vind je een basketveld, een stiltetuin, twee speeltuinen en uiteraard het nodige groen. De Antwerpenaren zullen een nieuwe naam mogen kiezen. We nemen je even mee door de voorbije 150 jaar.
 2. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.