Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Vlaamse regering pakt onveilige schoolroutes aan in Antwerpen: “Een snelle aanpak met eenvoudige maatregelen”

AntwerpenEind december 2020 werden de lokale besturen opgeroepen om knelpunten op veel gebruikte schoolroutes op gewestwegen in kaart te brengen. De Vlaamse regering maakte vandaag deze lijst met onveilige punten bekend. Op korte termijn zullen 69 Antwerpse knelpunten aangepakt worden.

 1. Laatste coronapatiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle COVID-patiënten in provincie verzorgd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Laatste coronapa­tiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle CO­VID-patiënten in provincie ver­zorgd”

  Heuglijk moment maandag voor ziekenhuisgroep ZNA: na 475 dagen zijn de afdelingen Intensieve Zorg van de sites Jan Palfijn, Stuivenberg en Middelheim COVID-vrij. Op de gewone verpleegafdelingen van ZNA liggen nog zeven coronapatiënten. “Met bijna 4.000 van de 11.000 patiënten in de provincie heeft ZNA een enorme inspanning geleverd tijdens de pandemie”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”