Volgens Vlaams Belang plaatsen steeds meer chauffeurs bij De Lijn zélf dashcams om zich te beschermen tegen agressie. De officiële camera's van De Lijn werken al te vaak niet.
Volledig scherm
Volgens Vlaams Belang plaatsen steeds meer chauffeurs bij De Lijn zélf dashcams om zich te beschermen tegen agressie. De officiële camera's van De Lijn werken al te vaak niet. © Photo News

Vlaams Belang: “Chauffeurs bij De Lijn moeten zich tegen agressie kunnen beschermen met dashcams”

AntwerpenSteeds meer chauffeurs installeren zelf dashcams in trams en bussen die ze niet op de rijweg, maar op de deuren van het voertuig richten. De Lijn verbiedt dat echter. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vindt dat onaanvaardbaar. “De officiële camera’s van De Lijn werken vaak niet. De chauffeurs moeten zich kunnen beschermen tegen agressie, verbaal en fysiek geweld.”

 1. Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belangrijk­ste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckx­tun­nel zijn liefst 14 meter lang”

  De Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”