Volledig scherm
Zo zou de woontoren eruit gaan zien. © Vooruitzicht

Virtuele manager levert brood aan huis en wast je auto in nieuwe woontoren op Linkeroever

Stel je voor: je woont in een appartement en je wil samen met een aantal buren wekelijks een yoga-instructeur laten langskomen. Je strijk wordt tijdens die yoga-les opgepikt en je wagen gewassen. En elke zondag brengt de bakker verse croissants aan je voordeur. Dat kan binnenkort in UpperLeft, een nieuwbouwproject op Linkeroever. Het wordt de allereerste woontoren met een ‘virtuele manager’ in de vorm van een app.

Op Linkeroever werd de eerste steen gelegd voor wat de modernste woontoren van België moet worden. UpperLeft komt op de Regatta-site aan het Galgenweel en telt 186 appartementen. Maar het paradepaardje van de nieuwbouw is een virtuele manager. Het gaat om een service-app waarmee de bewoners niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar ook allerlei diensten regelen of events organiseren. Als bewoner zal je zo via je smartphone bijvoorbeeld een deelwagen kunnen reserveren die vlak voor je deur klaar staat, je auto laten wassen via een carwash-service, de klusjes- of poetsdienst reserveren, en zelfs zumba- of yogalessen organiseren in één van de gemeenschappelijke ruimtes. De basis voor het platform is al af, maar opvallend: vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht werkt de app nu nog verder uit in samenspraak met de toekomstige bewoners.

Gent

Het flatgebouw op Linkeroever zal wel niet de eerste nieuwbouw zijn die werkt met dergelijk systeem. Projectontwikkelaar Artenys ontwikkelde in gent jaren geleden al een dergelijke applicatie op maat van de bewoners. “Ook deze app zal samen met de bewoners ontwikkeld worden. Simpelweg omdat zij zullen bepalen wat er allemaal nodig is, gaande van een gemeenschappelijke televisieruimte, een poolruimte tot een wekelijkse instructeur, enzovoort”, vertelt Colin Sewalt, Commercieel Directeur Vooruitzicht

Het moderne gebouw dat op Linkeroever in Antwerpen wordt opgetrokken, maakt deel uit van de nieuwe stadsontwikkeling aan het Galgenweel op Linkeroever. Met de stadsuitbreiding komen er 1.550 woningen bij, die zo een 5.000 nieuwe inwoners zullen aantrekken. 

Toekomstige bewoners zullen ook toegang krijgen tot tal van sport- en recreatiemogelijkheden in hun nieuwe wijk, zoals de vele watersporten op het Galgenweel, een urban sports-terrein en een Finse looppiste. Tegen 2025 zal Linkeroever bovendien over meer dan 70 hectare groenruimte beschikken, waarmee het de groenste stadsbuurt van Antwerpen zal zijn.

Integratie met bedrijfsleven

De woontoren UpperLeft krijgt ook een grote, publieke ‘food hub’. Zo zullen ook de andere bewoners van Linkeroever en de vele professionals in de buurt er kunnen aperitieven, lunchen, dineren of inkopen doen bij de beenhouwer.

Het project zou klaar zijn in het voorjaar van 2022. Ongeveer de helft van de beschikbare appartementen zijn inmiddels verkocht.

Volledig scherm
UpperLeft © Vooruitzicht
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Maud Vanhauwaert neemt afscheid van stadsdichterschap: “De twee interessantste jaren uit mijn carrière”

    Maud Van­hauwaert neemt afscheid van stadsdich­ter­schap: “De twee interes­sant­ste jaren uit mijn carrière”

    Het is een cliché maar in het geval van stadsdichter Maud Vanhauwaert zal het wel kloppen: als je je amuseert, vliegt de tijd voorbij. Na twee jaar neemt ze binnenkort afscheid van het stadsdichterschap. Een periode die ze de belangrijkste uit haar professionele carrière noemt. Alsjeblieft. Ze blikt terug maar daarna toch snel weer naar voren kijken: “ik ga even uitblazen maar ik weet ook dat witte vlakken in mijn agenda mij onrust bezorgen.”
  2. Coronavirus overschaduwt viering Chinees Nieuwjaar: “Iedereen maakt zich grote zorgen om familie in China”

    Coronavi­rus overscha­duwt viering Chinees Nieuwjaar: “Iedereen maakt zich grote zorgen om familie in China”

    Overal ter wereld vieren Chinezen op 25 januari het Chinese nieuwjaar. Met de traditionele drakendans en heel wat tromgeroffel en vele knallen wordt het jaar van de Rat gevierd. Ook in de Chinese wijk in Antwerpen was dat het geval. Nieuwjaar is voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste feest van het jaar. Dat feest wordt deze keer toch wat overschaduwd door het coronavirus.