De Boechoutse schrijver Yves Saerens heeft een historisch-psychologische roman geschreven over de vrouw met wie Vincent van Gogh een tijdje samenleefde.
Volledig scherm
PREMIUM
De Boechoutse schrijver Yves Saerens heeft een historisch-psychologische roman geschreven over de vrouw met wie Vincent van Gogh een tijdje samenleefde. © Benoit De Freine

Vincent van Gogh anders bekeken: wie was de prostituee waarmee hij wou trouwen en die óók in Antwerpen terechtkwam?

Vincent van Gogh (1853-1890) blijft tot de verbeelding spreken. Boechoutenaar Yves Saerens (37) heeft zich gewaagd aan een psychologische roman over Sien Hoornik. Ze is de enige vrouw die Vincent een gezinsleven schonk. Jaren na hun breuk trok Sien van Den Haag naar Antwerpen, waar de schilder drie maanden woonde. Dat levert een fascinerend boek op, Saerens’ tweede literaire worp.

  1. Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Naar aanleiding van moederdag - in Antwerpen op 15 augustus - lanceert Kinderwens vzw een nieuw Kinderwensteam dat zich in de provincie Antwerpen zal buigen over de vragen van Antwerpenaren met een kinderwens. Het team bestaat uit een psychologe, een seksuologe, een vroedvrouw en een diëtiste. “Ondanks alle goede bedoelingen en kaarsjes die gebrand worden, voel je je als wensouder soms heel eenzaam”, klinkt het.
  2. Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekerige communicatie’ coronamaatregelen: “Geef horeca en winkels inspraak”

    Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekeri­ge communica­tie’ coronamaat­re­ge­len: “Geef horeca en winkels inspraak”

    De Beleidsadviesraad, een adviesorgaan van de stad Antwerpen waarin het economische middenveld vertegenwoordigd is, is niet te spreken over de “paniekerige communicatie en een aanpak in fases of per zone” van de meest recente coronamaatregelen. Die hebben een grote impact op de retail en horeca, klinkt het, en zijn dus nefast voor ondernemers. De adviesraad wil in de toekomst betrokken worden bij het nemen van maatregelen.