En dan is er taart voor oud-burgemeester en oud-schepen Bob Cools. Achter hem vlnr. Filip Vercruyssen (handelaarsvereniging De Wilde Zee), Tatjana Scheck (voorzitter Vooruit, Antwerpen), schepen Karim Bachar (Vooruit), scjepen Tom Meeuws (Vooruit) en Frank Vercammen (districtsschepen Deurne voor Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
En dan is er taart voor oud-burgemeester en oud-schepen Bob Cools. Achter hem vlnr. Filip Vercruyssen (handelaarsvereniging De Wilde Zee), Tatjana Scheck (voorzitter Vooruit, Antwerpen), schepen Karim Bachar (Vooruit), scjepen Tom Meeuws (Vooruit) en Frank Vercammen (districtsschepen Deurne voor Vooruit). © Tessa Kraan

Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

AntwerpenJe staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.

  1. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
    BENELUX

    Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

    Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”