Volledig scherm
© Marc De Roeck

Vijftien meter lang jacht zinkt in Straatsburgdok

In het Straatsburgdok in Antwerpen-Noord is een vijftien meter lange jacht gezonken. De brandweer kwam ter plaatse om het vaartuig leeg te pompen en terug zeewaardig te maken. Niemand raakte gewond.

Het gaat om een aangemeerde jacht die wellicht om een accidentele oorzaak water begon te maken. De brandweer van Antwerpen moest ter plaatse komen om het vaartuig terug boven te krijgen. Het jacht hing nog vast aan de kant met een tros.

Volgens Vlaamse Waterweg geldt er nog tot donderdagavond bijzonder voorzichtigheid voor het passerende scheepvaartverkeer. De hinder richting het Albertkanaal zou beperkt zijn. Het is nog niet bekend of het jacht terug zeewaardig is.

Volledig scherm
© Marc De Roeck
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse dames schrijven survivalgids 
‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”
    PREMIUM

    Antwerpse dames schrijven survival­gids ‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”

    Laura Janssens (29) en Julie Vranckx (26) geven tips en tricks voor wie een stap zet in de wereld van het online daten in hun nieuwe boek ‘(Over)leven op Tinder’. Met verhalen over types die je tegenkomt tijdens het swipen en over flessen in een achterwerk werkt het duo op de lachspieren. Illustratrice Laura is geen onbekende. Haar doldwaze cartoons onder de noemer ‘Niet Nu Laura’ zijn een hit op sociale media en bereikten zelfs al de actrice Reese Witherspoon.