Volledig scherm
Het Rivierenhof kreeg de erkenning vorig jaar als eerste Belgische park. © Foto Klaas De Scheirder

Vijf Antwerpse parken winnen internationale prijs

 Vijf parken en groene ruimten in de provincie Antwerpen hebben een Green Flag Award gewonnen. De prijs, die overgewaaid komt van het Verenigd Koninkrijk, bekroont parken die aandacht besteden aan duurzaam beheer.

De winnaars in de provincie Antwerpen zijn Park Vordenstein in Schoten, Vrieselhof in Ranst, Kesselse Heide in Nijlen en het Nachtegalenpark in Wilrijk. Het Groendomein Rivierenhof in Deurne kreeg de internationale erkenning al in 2018.

De organisatie GoodPlanet Belgium haalde de award naar ons land. “We vinden het belangrijk dat mensen zich opnieuw verbonden voelen met de natuur in hun omgeving”, zegt project manager Anna Leonard. “Duurzaam beheerde parken kunnen daartoe bijdragen. Green Flag Award zorgt bovendien voor een netwerk van parkbeheerders, juryleden, medewerkers en vrijwilligers die elkaar inspireren en samen nog verder willen groeien.”

De Green Flag Award werd in 1996 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen kregen wereldwijd al meer dan 2.000 parken en groene ruimten de onderscheiding. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. “Dik of dun, we mogen allemaal gezien worden.” 50 inwoners paraderen onder luid gejuich op eerste ‘bodypositivity catwalk’ op de Meir

    VIDEO. “Dik of dun, we mogen allemaal gezien worden.” 50 inwoners paraderen onder luid gejuich op eerste ‘bodyposi­ti­vi­ty catwalk’ op de Meir

    New York, Londen, Parijs en Milaan. Het zijn maar enkele steden die Antwerpen voorgingen maar nu heeft ook de Scheldestad haar eerste ‘bodypositivity catwalk’ beet. Vijftig mensen, geen modellen, paradeerden op de catwalk op de Meir in lingerie. Ieder zoals hij is: dun, dik, breed of smal, groot of klein. Het doel van vzw Model Events is aantonen dat iedereen mooi is zoals hij of zij is in een wereld die toch nog altijd gedomineerd wordt door het perfecte maatje.
  2. Dronken fietser valt en steelt heuptas van vrouw die hem probeert te helpen

    Dronken fietser valt en steelt heuptas van vrouw die hem probeert te helpen

    Vrijdagnacht werd De politie werd vrijdagnacht richting de Koepoortbrug gevraagd omdat een gevallen fietser agressief werd tegen omstaanders die hem wilden helpen. De man keerde zich ook tegen de politie toen die hem wilden aanspreken. Hij vertoonde tekenen van alcoholintoxicatie, maar weigerde een ademtest af te leggen. In de fietszakken van de man vond de politie inbrekersmateriaal. Bovendien werden de inspecteurs aangesproken door een vrouw die verklaarde dat haar heuptas door de man was gestolen. Ook dat bleek te kloppen. De agressieve man werd gearresteerd en werd na een nachtje ontnuchtering verhoord.