De poetsploegen waren onder meer aan het werk op de luchthaven van Deurne.
Volledig scherm
De poetsploegen waren onder meer aan het werk op de luchthaven van Deurne. © rv

Vier zaakvoerders van schoonmaakfirma’s moeten in de cel blijven

Vier  verdachten van een miljoenenfraude in de schoonmaaksector blijven voorlopig in de gevangenis opgesloten. Dat heeft de KI beslist. De verdachten die onder meer instonden voor de schoonmaak op Antwerp Airport, zouden op een omzet van bijna 3 miljoen euro geen sociale lasten hebben betaald. 

 1. Alles voor de wetenschap: onderzoekers UAntwerpen gooien plastic in Schelde om oplossingen te vinden voor afvalprobleem

  Alles voor de wetenschap: onderzoe­kers UAntwerpen gooien plastic in Schelde om oplossin­gen te vinden voor afvalpro­bleem

  Plastic afval is een groot probleem. Onderzoekers van UAntwerpen wierpen dinsdag stroomopwaarts van Antwerpen fluogele plastic in de Schelde om uit te zoeken hoe die voorwerpen zich verplaatsen en hoe lang het duurt voor ze in de Noordzee terechtkomen. “We rekenen ook op de hulp van burgers om alles in kaart te brengen”, zeggen de onderzoekers. Einddoel: oplossingen vinden om plastic af te vangen.
 2. Veganistisch restaurant opent in Kasteelpleinstraat: “Het belang van de korte keten is tijdens de lockdown nog maar eens bevestigd”

  Veganis­tisch restaurant opent in Kasteel­plein­straat: “Het belang van de korte keten is tijdens de lockdown nog maar eens bevestigd”

  Scrambled tofu met seizoensgroenten, bulgur-risotto of een glutenvrije boterham... Bij het nieuwe adresje CIRCUS in de Kasteelpleinstraat komen niet enkel veganisten, maar ook andere liefhebbers van biologische en verantwoorde voeding aan hun trekken. Lien en Inge openden hun koffie- en lunchbar, waar je op woensdag en donderdag ook kan dineren, net na de lockdown. “Met CIRCUS brengen wij een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokale producenten.”
 1. Tweedehands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designerkleding

  Tweede­hands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designer­kle­ding

  Wie een tweedehands designerstuk, zoals een handtas van Louis Vuitton of hoge hakken van Prada wil scoren, moet zondag 12 juli in de Kasteelpleinstraat 32 in Antwerpen zijn. Shari Roosens (29) stampte in februari haar webshop ‘Luxeparel’ uit de grond, waarop ze luxe vintage van high-endmodemerken verkoopt. Op 12 juli organiseert ze voor het eerst een shopdag. “Voor zestienjarige meisjes die willen pronken met hun eerste designerhandtas tot 65-jarige vrouwen op zoek naar een pareltje om hun collectie aan te vullen.”