Jitsk Heyninck (Jitsk), Viki Geunes (Zilte**) en Jonas Kellens (Dim Dining) van Best of Antwerp.
Volledig scherm
Jitsk Heyninck (Jitsk), Viki Geunes (Zilte**) en Jonas Kellens (Dim Dining) van Best of Antwerp. © Best of Antwerp

Vier toprestaurants bundelen krachten met luxueus afhaalmenu 'Best of Antwerp’

Mag het al eens wat meer zijn dan frieten of afhaalchinees? Vier culinaire namen uit Antwerpen zorgen vanaf vrijdag 4 april voor een hoogstaand afhaalmenu. Onder de overkoepelende naam ‘Best of Antwerp’ bereiden restaurant Zilte**, Dim Dining, One Eighty en Jitsk vier gangen voor 69 euro per persoon.

 1. Erfpachter gezocht voor Sint-Hubertus: “Nieuwe bestemming geven aan kerk blijft moeilijk proces”
  Antwerpen/Berchem

  Erfpachter gezocht voor Sint-Hubertus: “Nieuwe bestemming geven aan kerk blijft moeilijk proces”

  Vijf jaar na de opmaak van het Antwerpse parochiekerkenplan is nog geen enkel van de vijf pilootprojecten voor een nieuwe bestemming gerealiseerd. De Peperbus kwam in de buurt, tot Unizo er vorige herfst de stekker uittrok. De stad en kerkfabriek Sint-Willibrordus Berchem hopen intussen op een erfpachter voor de prachtige Sint-Hubertuskerk. Kandidaten hebben nog een maand de tijd om een dossier in te dienen.
 1. Antwerps labo herstelt van hacking: veel analyses gebeuren weer intern, maar onlineplatform werkt nog niet en telefoonlijn is overbelast
  Antwerpen

  Antwerps labo herstelt van hacking: veel analyses gebeuren weer intern, maar onlineplat­form werkt nog niet en telefoon­lijn is overbelast

  Het Antwerps Medisch Laboratorium aan de Emiel Vloorsstraat in Antwerpen herstelt mondjesmaat van de hackingaanval van 29 december vorig jaar. Toen drongen hackers het netwerk van het labo binnen, blokkeerden de computers en eisten losgeld. Als het lab niet zou betalen, zouden ze de toegang tot hun systeem niet meer terugkrijgen. Vanzelfsprekend ging het labo niet in op de eisen van de hackers. Steeds meer analyses kunnen weer in het AML worden uitgevoerd, maar het uitsturen van de rapporten gebeurt met vertraging en de telefoonlijnen zijn nog steeds overbelast.
 2. Skate Twins provoceren Joodse buurt door met Palestijnse vlag te skeeleren en “Free Palestina” te scanderen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Skate Twins provoceren Joodse buurt door met Palestijn­se vlag te skeeleren en “Free Palestina” te scanderen

  In de Antwerpse Joodse buurt is ophef ontstaan over een Youtubefilmpje van de broers Adham en Amjad, beter bekend als de Skate Twins. In het filmpje is te zien hoe ze door de Joodse buurt skeeleren met een Palestijnse vlag en “Free Palestina” scanderen. Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) diende al een klacht in bij UNIA en ook vanuit politieke hoek wordt verontwaardigd gereageerd. “Doelbewust provoceren door het importeren van buitenlandse conflicten in Antwerpen kan niet”, zegt burgemeester De Wever.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk