Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.
Volledig scherm
Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. © Marc De Roeck

Vier schoten gelost op woning in Baron de Catersstraat, parket laat eventuele link met drugsmilieu onderzoeken

Antwerpen/BerchemIn de Baron de Catersstraat in Oud-Berchem hebben onbekenden in de nacht van maandag op dinsdag vier schoten gelost op de gevel van een woning. Volgens het Antwerpse parket wordt een eventuele link met het drugsmilieu onderzocht. 

 1. ‘Lange Vingers’ gaat vrijuit voor vervalsen van eigen overlijdensattest, nagemaakt ziektebriefje kost hem wél 6 maanden cel
  antwerpen

  ‘Lange Vingers’ gaat vrijuit voor vervalsen van eigen overlij­dens­at­test, nagemaakt ziekte­brief­je kost hem wél 6 maanden cel

  Drugscrimineel ‘Lange Vingers’, officieel Gabriël C. (33), heeft zijn eigen overlijdensattest niet laten vervalsen om zo aan wraakacties uit het drugsmilieu te ontsnappen. Dat is het oordeel van de rechtbank. Wel is hij schuldig aan het vervalsen van een doktersbriefje dat hij indiende bij zijn werkgever Belgian New Fruit Wharf. Hij krijgt 6 maanden celstraf.
 2. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.
 1. Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtijger”
  Antwerpen

  Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtij­ger”

  Niet voor het eerst kwam het op de Antwerpse gemeenteraad tot een stevige aanvaring tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang. “Gedraag u als raadslid en niet als kroegtijger”, reageerde De Wever nadat Van Rooy een naar zijn inzicht ‘onschuldig grapje’ had gemaakt over de kledij van schepen Els van Doesburg. Zij had het oranje werkplunje van Stadsreiniging aangetrokken na een sluikstortronde in de wijk 2060.