Volledig scherm
Street art op de gevel van de Merksemse bib © Laenen

Vier kilometer wandelen langs Merksemse streetart

Sinds enkele jaren sieren steeds meer graffitikunstwerken de gevels van huizen en bedrijven in Merksem. Om die aan iedereen te tonen, stippelde het district in samenwerking met Street Art Cities een wandeling uit van zo een 4 kilometer.

Wandelaars kunnen zich door de Antwerp Museum App laten begeleiden langs 16 kunstwerken. Via filmpjes, quizzen, schuifpuzzels, geluidsfragmenten en meer krijgen ze info over de Merksemse streetart. Op zaterdag 15 juni wordt de nieuwe wandelroute officieel gelanceerd. Voor wie zich liever niet digitaal laat begeleiden, is er een papieren kaartversie. 

Afgelopen najaar konden de Merksemnaren ook een ontwerp indienen om nutskasten mee te bekleden. Het gaat om kasten in de wijken rond het Sint-Franciscusplein en het Kroonplein. De winnaars zijn bekend en de kasten zijn inmiddels allemaal bestickerd met hun ontwerpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hotelkamer te koop: het designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

    Hotelkamer te koop: het designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

    Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?