Tessa Kraan
Volledig scherm
© Tessa Kraan

VIDEO. Tien mensen gearresteerd nadat sfeer op Antwerps volksfeest grimmiger wordt: waterkanon op het Kiel en brandjes op Turnhoutsebaan

KIEL/BORGERHOUTHet groot volksfeest van de Marokkaanse gemeenschap met duizenden families in Antwerpen werd een tikkeltje grimmiger toen de zon onder ging. Op het Kiel moest het waterkanon ingezet worden omdat de massa de bevelen van de politie niet opvolgde en op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hebben feestvierders een brandje gesticht. Er zijn in totaal tien mensen gearresteerd.

 1. Gruwelijke vergissing: drugsmaffia ontvoert onschuldige buurman, die pas na flinke marteling weer wordt vrijgelaten
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoboken

  Gruwelijke vergissing: drugsmaf­fia ontvoert onschuldi­ge buurman, die pas na flinke marteling weer wordt vrijgela­ten

  Een half uitgeklede man krijgt een stevig pak slaag en wordt gefilmd door drugscriminelen. Ze sturen de dreigvideo’s door naar D.O. – haar vriend is al enkele weken een target in het milieu. “Betaal ons de drugs terug!”, luidt de boodschap. Alleen... de hevig bibberende man op de video is niet haar vriend. Reconstructie van een vreselijke vergissing waarvan de onderbuur van B.S. uit Wilrijk de dupe werd.
 2. UAntwerpen stelt biodiversiteit centraal in nieuw onderzoeksplatform BIONEXT
  Antwerpen

  UAntwerpen stelt biodiversi­teit centraal in nieuw onderzoeks­plat­form BIONEXT

  Met het nieuwe onderzoeksproject BIONEXT willen wetenschappers van onder meer de Universiteit Antwerpen ervoor zorgen dat natuur en biodiversiteit aan de basis liggen van de keuzes die door beleidsmakers worden gemaakt. “Want biodiversiteit in onze omgeving en in de wereld beïnvloedt bijna elk aspect van ons leven: van het water dat we drinken, over het voedsel dat we eten tot onze gezondheid.”