VIDEO. Honderd luxewagens rijden ‘Gato Tour’ als eerbetoon aan gecrashte broers

Porsches, Ferraris, Lamborghinis. Een kapitaal aan supercars en luxewagens maakte zondag een rit van 165 kilometer als eerbetoon aan de verongelukte broers Pedro (43) en Gabriël Gato (39).

Gestart werd er aan de garage van Pedro en Gabriël ‘Gabi’ Gato in de Belcrownlaan in Deurne. Daar verzamelden honderden autoliefhebbers, vrienden en familie met ronkende motoren voor de start van ‘The Gato Tour’, een rit die hulde brengt aan de twee verongelukte broers. De trip, 165 kilometer lang, ging over de favoriete wegen van de autofreaks. In de Houtlaan in Wijnegem, de plaats van het ongeluk, werd een moment stilgestaan bij de dood van de twee.

De broers kwamen in augustus om het leven bij een zware crash met hun Porsche in Wijnegem. De jongste, Gabriël, overleed meteen na het ongeval, zijn broer Pedro Ferreira Gato een week later in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Gabriël werd 39 jaar, Pedro 43.

Volledig scherm
Tour ter nagedachtenis van Pedro en Gabi Gato. © Dirk Laenen
Volledig scherm
De Porsche waarmee de twee broers verongelukten. © Marc De Roeck
Volledig scherm
Broers Pedro en Gabi Gato. © RV
Volledig scherm
Tour ter nagedachtenis van Pedro en Gabi Gato. © Dirk Laenen
Volledig scherm
Tour ter nagedachtenis van Pedro en Gabi Gato. © Dirk Laenen
Volledig scherm
Tour ter nagedachtenis van Pedro en Gabi Gato. © Dirk Laenen
Volledig scherm
Tour ter nagedachtenis van Pedro en Gabi Gato. © Dirk Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.