De Slachthuissite in de Antwerpse wijk Dam, die zo’n 240.000 vierkante meter groot is, wordt weldra omgevormd tot een volledige nieuwe woonwijk met 2.500 nieuwe woningen.
Volledig scherm
De Slachthuissite in de Antwerpse wijk Dam, die zo’n 240.000 vierkante meter groot is, wordt weldra omgevormd tot een volledige nieuwe woonwijk met 2.500 nieuwe woningen. © Klaas De Scheirder

Vetten Osplein, Twee Stierenstraat of Abbatoirstraat: stad bedenkt straatnamen voor nieuwe Slachthuiswijk

AntwerpenDe gemeenteraad van de stad Antwerpen besliste onlangs om een aantal straten en pleinen op de Slachthuissite te herbenoemen. Er loopt hierover een openbaar onderzoek tot en met 13 juli 2022.

 1. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.
 2. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.