Het Tolplein aan de Liefkenshoektunnel: de files namen er het voorbije kwartaal met 20 procent af.
Volledig scherm
Het Tolplein aan de Liefkenshoektunnel: de files namen er het voorbije kwartaal met 20 procent af. © Foto Klaas De Scheirder

Verrassend: Liefkenshoektunnel slikt iets meer verkeer, maar er staan wel minder files

We staan volgens de filebarometer van Touring Mobilis dit jaar minder in de file. Die trend lijkt ook op te gaan voor de Liefkenshoektunnel, een slagader van de Antwerpse haven. Hoewel het totale verkeer de eerste helft van 2019 met circa 2 procent steeg, is de duur van de structurele files licht afgenomen. ’s Nachts rijden er 15 procent méér vrachtwagens door de tunnel dan in 2018. De containerterminals op rechteroever blijven nu de klok rond open.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. UAntwerpen ontvangt voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften

    UAntwerpen ontvangt voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften

    Sinds enkele jaren zit het aantal vrije giften aan UAntwerpen in de lift: het Universiteitsfonds Antwerpen, dat vrijblijvende giften, testamenten, opstarten van een academische leerstoel of een fonds op naam behartigt, heeft in 2019 voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften ontvangen. Daarbij lanceert het een brandingscampagne onder de noemer ‘Geef vandaag om morgen’. Doel? Potentiële donateurs overtuigen om te doneren, te schenken en samen te werken met de Universiteit Antwerpen.