De tekening van Rubens, die na vier eeuwen weer 'thuiskomt' bij Plantin-Moretus.
Volledig scherm
De tekening van Rubens, die na vier eeuwen weer 'thuiskomt' bij Plantin-Moretus. © Frederik Beyens

Verloren gewaande Rubens-tekening keert terug naar Antwerpen: Museum Plantin-Moretus toont ze vanaf dit weekend

AntwerpenHet Museum Plantin-Moretus heeft er een schitterend topstuk – in bruikleen - bij: een verloren gewaande tekening van Pieter Paul Rubens (1577-1640) die hij in opdracht van de familie Moretus maakte. Het museum organiseert dit weekend én van 22 tot 24 oktober een toonmoment. “We hebben snel moeten schakelen om dit werk op een Parijse veiling te kunnen verwerven”, zegt Thomas Leysen, voorzitter van de Topstukkenraad.

 1. Nieuw ModeMuseum, expo over mannelijkheid of ridderverhalen? Dit is het najaar van de Antwerpse musea
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nieuw ModeMuseum, expo over mannelijk­heid of ridderver­ha­len? Dit is het najaar van de Antwerpse musea

  Met veel goesting blikken de Antwerpse musea vooruit op het najaar. Het Antwerpse ModeMuseum opent opnieuw de deuren, het FOMU richt de blik op verschillende vormen van mannelijkheid en het Letterenhuis toont een ongeziene collectie foto’s van Stijn Streuvels. Ridders veroveren de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Dimitri Leue neemt bezoekers mee op veroveringstocht in het MAS. Museum Plantin-Moretus krijgt bezoek van een Italiaanse koopman en in museum DIVA staat de diamant in al haar facetten in de belangstelling. In 2021 valt er nog genoeg te beleven in het Antwerpse museumlandschap!
 2. ArmenTeKort toont eerste resultaten van de empowerment-barometer: 71% van de kanszoekende buddy’s wordt veerkrachtiger
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort toont eerste resultaten van de empower­ment-barometer: 71% van de kanszoeken­de buddy’s wordt veerkrach­ti­ger

  De buddywerking van ArmenTeKort slaagt erin om mensen in kansarmoede veerkrachtiger in het leven te doen staan, dat blijkt uit de empowerment-barometer. Daarnaast maakt het buddytraject kansrijke mensen ook bewuster van de problematiek. “Je weet pas echt wat het is om elke dag te overleven als je naast iemand in kansarmoede hebt gewandeld”, klinkt het bij de organisatie.