Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Verkeershinder door ongeluk op Antwerpse ring

AntwerpenOp de Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Borgerhout is dinsdagnamiddag een ongeluk gebeurd. Het ging om een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. 

 1. Na heisa over openluchtzwemmen: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

  Na heisa over openlucht­zwem­men: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

  De beslissing van de stad Antwerpen om de openingsuren van zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen - door een tekort aan redders - tot aan de zomervakantie te beperken, ontlokte een golf van protest. Niet zonder resultaat, blijkt nu. Het stadsbestuur besliste vandaag om vanaf 8 juni op donderdag en vrijdag tóch bijkomende zwemuren aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. Kanttekening: de openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hierdoor wel aangepast.
  Deurne
 2. Ridders, jonkvrouwen ... én Bart ‘Filips van Marnix’ De Wever: middeleeuws festival ‘De Quaeye Werelt’ palmt Rivierenhof in

  Ridders, jonkvrou­wen ... én Bart ‘Filips van Marnix’ De Wever: middel­eeuws festival ‘De Quaeye Werelt’ palmt Rivieren­hof in

  Het Rivierenhof in Deurne heeft momenteel véél meer weg van een middeleeuws kampement, dan van een provinciaal domein. Honderden ‘re-enactors’ - ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden - zijn er het hele weekend neergestreken voor ‘De Quaeye Werelt’, het grootste middeleeuwse event in de Benelux. Ook (een verklede) burgemeester Bart De Wever (N-VA) - geschiedenisfreak, weet u wel - tekent present.
  Deurne