Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Verkeerscontrole aan Steenplein: twee wagens in beslag genomen en drie rijbewijzen ingetrokken

AntwerpenDe politie heeft maandag een actie gehouden op het Steenplein. In totaal werden 97 wagens en 132 personen gecontroleerd.

 1. Eindelijk weer bowlen: “Drie kinderfeestjes en een paar gereserveerde banen: het is verbazend druk vandaag”
  Antwerpen

  Eindelijk weer bowlen: “Drie kinder­feest­jes en een paar gereser­veer­de banen: het is verbazend druk vandaag”

  Strike en spare, we zouden bijna vergeten wat het wil zeggen na acht maanden niet bowlen. Ook Bowling Stones aan de Noorderlaan mocht vandaag weer openen na een lange sluiting, en ondanks het mooie weer stonden er vandaag drie kinderfeestjes op het programma. “We openen nu niet meteen in ons hoogseizoen, maar er is toch veel volk: blijkbaar hebben de mensen het bowlen gemist”, aldus eigenares Evy De Laet.
 2. Wordt er nu PFOS geloosd in de Schelde, of niet? Iedereen lijkt elkaar tegen te spreken
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wordt er nu PFOS geloosd in de Schelde, of niet? Iedereen lijkt elkaar tegen te spreken

  26 bedrijven blijken een vergunning te hebben waarmee ze PFOS mogen lozen in de Schelde. Maar doen ze dat ook echt? Sectorfederatie Essenscia ontkende alvast resoluut: “De vergunning linken aan de te hoge PFOS-metingen houdt geen steek.” Vlaams parlementslid Mieke Schauwvliege (Groen) zegt één bedrijf uit de lijst al gecontroleerd te hebben. “En dat bedrijf loost daadwerkelijk PFOS in de Schelde.” Of de 25 andere bedrijven met een vergunning op zak ook lozen, is op dit moment nog niet zeker.