Zakenman Tony Gram was zelf niet in de rechtbank aanwezig. De gevonden roze diamant is in een ring verwerkt en heeft volgens het parket een mogelijke waarde van 1,2 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Zakenman Tony Gram was zelf niet in de rechtbank aanwezig. De gevonden roze diamant is in een ring verwerkt en heeft volgens het parket een mogelijke waarde van 1,2 miljoen euro. © Foto Belga/RV

Verdediging zakenman tijdens ‘proces Roze Diamant’: “Tony Gram is onschuldig. Wat zou hij, met zijn zakenimperium, zijn vingers verbranden voor één miljoen euro?”

Op het proces ‘Roze Diamant’ heeft zakenman Tony Gram zich dinsdagmorgen verdedigd tegen de zware strafeis van de procureur. Die wil Gram 4 jaar celstraf aansmeren voor zijn aandeel in het witwassen van crimineel geld. De advocate van Tony Gram vroeg de vrijspraak. “Wat zou Tony Gram zijn vingers verbranden voor één miljoen euro?” 

 1. De familie Eyckerman verkoopt al 100 jaar bouw- en meubelbeslag: “Ons unieke interieur lokt geregeld nieuwsgierigen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De familie Eyckerman verkoopt al 100 jaar bouw- en meubelbe­slag: “Ons unieke interieur lokt geregeld nieuwsgie­ri­gen”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon en bakkerij Goossens, gaan we langs bij In’t Zonneke aan de Sint-Jorispoort.
 2. Advocaat vrijgesproken na ‘bekentenis’ moordverdachte in ruil voor een hamburger

  Advocaat vrijgespro­ken na ‘bekentenis’ moordver­dach­te in ruil voor een hamburger

  Advocaat Tim Smet is vrijgesproken voor heling en witwassen. Volgens moordverdachte Ashley Van de Velde en haar moeder hadden zij 2.000 euro van de buit aan haar toenmalige advocaat Smet betaald. De procureur vorderde 6 maanden celstraf. De rechtbank in Turnhout spreekt advocaat Tim Smet vrij. Hij kon niet weten dat het geld afkomstig was van de buit van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk.