Pol Vandemeulebroucke
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Vandemeulebroucke © Photo News

Verdediging van verdachte toppleiter Pol Vandemeulebroucke: “Hoe kan men een gerespecteerd advocaat zo vernederen?”

Ridicuul. Aanstootgevend. Vernederend. De verdediging van strafpleiter Pol Vandemeulebroucke heeft donderdag forse kritiek gegeven op de manier waarop de bekende advocaat door het Antwerpse parket wordt aangepakt. Volgens de aanklager schond de advocaat zijn beroepsgeheim, en maakte hij deel uit van een criminele organisatie die via de Antwerpse haven grote partijen cocaïne invoerde. Maar Vandemeulebroucke, die 18 maanden cel riskeert, ontkent alles en gaat resoluut voor de vrijspraak. 

Het dossier waarin Pol Vandemeulebroucke, samen met 15 andere beklaagden, wordt vervolgd gaat over de invoer van grote partijen cocaïne via de Antwerpse haven. Volgens het parket speelde de voortvluchtige Albanese crimineel Uka G. een cruciale rol bij het organiseren van de uithalingen. Hij riskeert daarvoor een straf van 12 jaar cel en 48.000 euro, maar volgens zijn advocaat Thibaud Delva is hij onschuldig.

De opvallendste naam in de lange lijst van beklaagden is niet die van Uka G., maar die van de bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke. Hij is een van de meest geraadpleegde advocaten door zware, vooral Nederlandse drugscriminelen. Bij het grote publiek is hij bekend als de advocaat van Danny Vanhamel voor de ontvoering van Anthony De Clerck. De man koestert zijn imago van ‘bad boy van de Antwerpse balie’ en is binnenkort ook te zien in de nieuwe tv-serie ‘Meesters’ op VIER.

  1. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

    Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

    De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
  2. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.