De vermoorde Stefaan Bogaerts
Volledig scherm
De vermoorde Stefaan Bogaerts © Patrick Lefelon

Verdachte van moord op Antwerpse havenbaas vrijgelaten

Antwerpen/AmsterdamDe rechtbank Midden-Nederland heeft een verdachte in het Eris-proces op vrije voeten gesteld. Marciano M. werd ervan verdacht samen met drie andere leden van de motobende Caloh Wagoh de moord op  zakenman Stefaan Bogaerts uit Brasschaat te hebben gepleegd. Na de passage van een beschermde getuige blijkt die man het vooral “van horen zeggen” te hebben. 

  1. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
    Antwerpen

    Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

    De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”