Onder meer in deze kelder werd er brand gesticht.
Volledig scherm
Onder meer in deze kelder werd er brand gesticht. © Marc De Roeck

Verdachte opgepakt nadat hij handen verbrandt, bewoners hielden ‘s nachts de wacht na reeks brandstichtingen in woonblok

AntwerpenDe politie heeft maandagavond een 39-jarige verdachte van een brandstichting op heterdaad betrapt in de Volkstraat. In het sociale woonblok van Woonhaven vond sinds Kerstmis een reeks brandstichtingen plaats. Bij de laatste brandstichting maandagavond werd een bewoner met verbrande handen gearresteerd.

 1. Turkse toponderneemster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Rooseveltplaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”
  PREMIUM

  Turkse toponder­neem­ster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Roosevelt­plaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”

  In januari stond ze nog in het prestigieuze magazine Forbes als een van de 50 invloedrijkste vrouwen boven de 50, vandaag stelt Gamze Cizrelli (55) de eerste Belgische vestiging van haar internationale restaurantketen BigChefs voor. Het restaurant opent op 28 maart vlak naast het operagebouw in Antwerpen, de keten is wereldwijd bekend om een combinatie van Turkse en internationale gerechten. “Ik wil een rolmodel zijn voor andere vrouwelijke onderneemsters”, aldus Cizrelli.
  Antwerpen
 2. Ex-medewerkster van parket die adressen van havenarbeiders doorspeelde aan drugsmilieu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”
  PREMIUM

  Ex-medewerk­ster van parket die adressen van havenarbei­ders doorspeel­de aan drugsmili­eu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”

  Duygu Ç. (28), een voormalig justitiemedewerkster die gevoelige informatie doorspeelde aan het drugsmilieu, is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Zij zocht namen en adressen van havenarbeiders op in het rijksregister en speelde ze door aan haar neef, waarna de info in het drugsmilieu belandde. Duygu zelf, die er een mooie bijverdienste aan had, betuigde haar spijt in de rechtbank, en niet alleen aan de havenarbeiders.
  Antwerpen
 3. Jonge artiesten brengen Amerikaanse pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindochter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Jonge artiesten brengen Amerikaan­se pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindoch­ter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Honderddertig jaar geleden is het intussen wanneer de toen nog Joods-Russische Irving Berlin in Antwerpen op een schip van Red Star Line stapt om een beter leven te zoeken in Amerika. De wereldbekende pianist van ‘(I’m Dreaming Of A) White Christmas’ zijn muziek kwam dit weekend niet toevallig tot leven in het museum Red Star Line. Vijf jonge muzikanten interpreteerden zijn werk en stelden het voor aan niemand minder dan de Amerikaanse kleindochter van Irving Berlin. “Jonge mensen met een migratie-achtergrond, ik herken mezelf daarin.”
  Antwerpen