Volledig scherm
Nadat Frank De Tank eerder al zijn verklaringen introk, wil nu ook medeverdachte R.A. alle bekentenissen terugtrekken. © rv

Verdachte in drugsdossier De Tank trekt bekentenissen in

Een proces tegen een drugsbende die tot een ton cocaïne wilde invoeren,  is vrijdag stilgelegd. Eén verdachte, die ook betrokken is in het grote drugsonderzoek naar Frank de Tank,  trekt alle bekentenissen in.  De procureur vermoedt dat de man is gezwicht voor  de intimidatie van de bende. 

Straddecarrier-chauffeur  S.V. was in april 2017  door R.A. aangezocht om containers waarin ladingen cocaïne werd aangevoerd op kaai 1742 te verplaatsen. Zo kon de cocaïne worden overgeladen naar een container die niet zou gecontroleerd worden door de douane. 

De politie luisterde de gesprekken tussen  S.V. en  R.A echter af in het kader van het onderzoek naar de drugsbende van Frank De Tank. De twee mannen werden gearresteerd nog voor zij een testlading uit een container hadden kunnen halen. De twee deden dat  in opdracht van twee Marokkaanse mannen. 

Havenarbeider S.V. bekende zijn aandeel. De man had zware schulden en was gezwicht voor het aanbod van 25.000 euro van de drugsbende. Dat zou maar een voorschot zijn. 

Ook tussenpersoon R.A. ging tot bekentenissen over. Hij had havenarbeider S.V. aangezocht in opdracht van de twee Marokkaanse mannen  die van plan waren om regelmatig ladingen van 800 tot 1 ton coke in te voeren. Tussenpersoon R.A. had ook handlangers geronseld voor de drugsbende van Frank ‘De Tank’. Die bende werd rond dezelfde periode opgerold. 

“Politie weigert nieuwe verklaring” 

De advocaat van R.A. deelde de rechtbank vrijdag mee dat zijn cliënt alle bekentenissen in alle dossiers intrekt. 

“Hij is zelfs bij herhaling gaan aanbellen bij de federale politie om een nieuwe verklaring af te leggen. Daar is hij telkens wandelen gestuurd”, aldus nog zijn advocaat. 

De advocaten van de twee Marokkaanse mannen sprongen meteen in het gat. “Als R.V. een verklaring wil afleggen die ten ontlaste is van onze cliënten, dan willen wij die eerst kennen. Zo’n verklaring kan het standpunt van onze cliënten alleen versterken. Zij hebben niets met drugssmokkel te maken.”

De openbare aanklager vreest dat R.A.  is gezwicht voor de intimidatie en dreigementen van de drugsbende. De man daagde niet op voor zijn proces. 

De voorzitter van de rechtbank legde daarop het proces stil. DE openbare aanklager kreeg de opdracht om tussenpersoon R.A. opnieuw te laten verhoren. Dat moet tegen 17 oktober zijn gebeurd. Dan wordt het proces voortgezet. dat hij op de diensten van S.V. een beroep wilde doen 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 2. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 1. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.