Volledig scherm
Een geparkeerde auto in de Biekorfstraat was het doelwit in de nacht van 18 op 19 maart. © Marc De Roeck

Verdachte granaataanval betwist dat vingerafdruk van hem is

De 22-jarige jongeman uit Antwerpen die is opgepakt voor het gooien van een granaat naar geparkeerde auto’s in de Biekorfstraat, moet een maand langer in de cel blijven. Volgens de politie staat zijn vingerafdruk op de lepel van de granaat. De jongeman betwist dat en gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding.

In het onderzoek naar een ontplofte granaat in de Biekorfstraat in Antwerpen werd dinsdag een 22-jarige jongeman uit de buurt van Park Spoor Noord aangehouden. De nacht van 18 op 19 maart 2019 ontplofte er een granaat onder een Mini die geparkeerd stond in de Biekorfstraat. Naast de Mini raakten nog zeven andere voertuigen en twee woningen beschadigd. 

De jongeman was eerder al eens door de federale gerechtelijke politie ondervraagd in hun onderzoek naar de recente granaataanvallen. Bij die ondervraging werd ook zijn vingerafdrukken genomen.

Lepel

Advocaat Johan Platteau: “Die vingerafdruk zou nu een match geven met de afdrukken die gevonden zijn op de lepel van de granaat in de Biekorfstraat. Mijn cliënt betwist dat. Hij heeft nog nooit een granaat vastgehad. Wij vragen dat de kwaliteit van die vingerafdruk opnieuw wordt onderzocht. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand verdacht wordt door een gedeeltelijke afdruk van een vinger.”

De jongeman zegt dat hij geen enkel motief zou hebben om de familie F. die met de granaat in de Biekorfstraat werd geviseerd, aan te vallen. “Hij is een kennis van de familie, al van jongsaf. Mijn cliënt heeft een blanco strafblad”, zegt advocaat Platteau. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

    Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

    Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om vier winkeldiefstallen en een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.