Volledig scherm
Twee Georgische verdachten blijven in de cel voor de bankkraak op BNP-Paribas in Antwerpen. © BELGA

Verdachte bankkraak geeft toe dat hij in appartement was

Giorgi K. (28) heeft de speurders uitgelegd hoe hij bij de bankkraak op de BNP-Paribas aan de Belgiëlei betrokken is geraakt. De man bekende dat hij een bestelling had afgehaald in een doe-het-zelfzaak en dat hij medische zuurstofflesjes bestelde op een website. Giorgi K. zegt nooit geweten te hebben waarvoor die bestellingen moesten dienen. Van de bankkraak wist hij niets.

De raadkamer besliste vanmorgen om de twee verdachten van de bankkraak, Giorgi K. en Kachaber M., een maand langer in de cel te houden. Giorgi K. verzet zich voorlopig niet tegen die verdere opsluiting.

Advocaat Tim Smet: “In het appartement in de Nerviersstraat is een vingerafdruk van mijn cliënt gevonden. Op een plastic zak. Mijn cliënt heeft uitgelegd hoe dat komt. De politie is bezig met het verifiëren van zijn verklaring. Tot nu toe klopt alles wat hij gezegd heeft. Mijn cliënt ziet in dat de speurders meer tijd nodig hebben en legt zich neer bij zijn verdere aanhouding. Hij gaat niet in beroep.”

Voor Giorgi K., die tot aan zijn arrestatie als chauffeur van een leveringsdienst voor electro-apparaten werkte, brengt de opsluiting wel familiale problemen mee. De man trouwde vorig najaar. Zijn Georgische echtgenote mocht naar België komen op voorwaarde dat haar man in haar levensonderhoud zou voorzien.

Advocaat Tim Smet: “Dat wordt ineens een stuk moeilijker met de opsluiting van mijn cliënt. Zijn maandelijks loon valt weg. Alle rekeningen zijn geblokkeerd door het gerecht. Zijn echtgenote probeert deze lastige periode te overbruggen tot haar man vrijkomt.”

Vader van verdachte

De tweede verdachte Kachaber M.  zegt niets met de feiten te maken te hebben. Volgens zijn advocate Chantal Van den Bossche  zijn er geen aanwijzingen van schuld tegen hem.  “Het klopt dat mijn cliënt de vader van  de derde verdachte Koba M. is maar dat is onvoldoende reden om hem nog langer in de gevangenis te houden. Wij gaan in beroep tegen zijn verdere aanhouding.”

De derde verdachte in de zaak, Koba M., zit ook nog in de gevangenis. Hij zou de slijpschijf hebben geleverd waarmee de bankrovers de vloer van de kluizenzaal van BNP-Paribas hebben opgebroken. Koba M. mocht van de raadkamer vorige week naar huis maar het parket ging in beroep. 

Dat betekent dat zowel vader Kachaber als zoon Koba M. binnen de veertien dagen voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling zullen verschijnen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement