Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

‘Verdacht koffertje’ aan Stuivenbergziekenhuis blijkt vals alarm

In de Sleeckxstraat aan het Stuivenbergziekenhuis was woensdagochtend sprake van een verdacht pakket. De politie sloot de straat af en ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om het koffertje te onderzoeken. Het bleek om een vals alarm te gaan.

De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een verdachte koffer vlakbij het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Het zekere werd voor het onzekere genomen en er werd meteen een perimeter ingesteld. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en onderzocht het koffertje op ontploffingsgevaar. “Al snel bleek het om vals alarm te gaan”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom. “Er was nooit gevaar. De omgeving kon snel weer vrijgegeven worden.”

  1. William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een auto-immuunziekte, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een au­to-immuunziek­te, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, kozen veel studenten toch niet voor hun échte kot om in quarantaine te gaan, maar voor hotel mama. Studenten William en Lore (beiden 22) blijven wél wekenlang op kot in Antwerpen, ver weg van hun gezin, en dat om verschillende redenen. “Alle koten, zowel die van de universiteit als op de private markt, blijven in ieder geval toegankelijk voor bewoners die ervoor kozen op kot te blijven”, klinkt het bij de Universiteit Antwerpen.
  2. Tekort aan voedselpakketten, terwijl dienstencentra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    Tekort aan voedselpak­ket­ten, terwijl diensten­cen­tra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    De voedselbanken in heel Vlaanderen zitten in moeilijke papieren. Door de coronacrisis moeten zij het met veel minder giften stellen waardoor ze minder mensen kunnen helpen met een voedselpakket. En dat zorgt soms voor schrijnende toestanden waarbij mensen in armoede plots helemaal van de radar dreigen te verdwijnen. “Nochtans is er genoeg voedsel maar grote organisaties gooien de overschot liever in de vuilnisbak dan het gratis weg te geven”, zegt een vrijwilliger.