Steven Teughels van veilinghuis HammerTime met enkele van de gesigneerde ballen, truitjes en vlaggen van Beerschot en Antwerp, die online geveild worden voor 'Kom op tegen Kanker'
Volledig scherm
Steven Teughels van veilinghuis HammerTime met enkele van de gesigneerde ballen, truitjes en vlaggen van Beerschot en Antwerp, die online geveild worden voor 'Kom op tegen Kanker' © HammerTime

Veilinghuis houdt ‘online stadsderby’ ten voordele van Kom op tegen Kanker

Antwerpen/HoevenenFans van Antwerp en Beerschot kunnen nog tot en met 26 oktober via de veiling van HammerTime uit Hoevenen (Stabroek) gesigneerde ballen, truitjes en vlaggen van hun voetbalclubs proberen te bemachtigen. Om een competitief element aan de verkoop toe te voegen, kreeg die de naam ‘online stadsderby’. De opbrengst gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’. 

 1. Water-link reageert op rapport Universiteit Amsterdam: “Antwerps kraantjeswater veilig en gezond”
  Antwerpen

  Wa­ter-link reageert op rapport Universi­teit Amsterdam: “Antwerps kraantjes­wa­ter veilig en gezond”

  Volgens Antwerpse drinkwaterbedrijf Water-link voldoet het kraantjeswater aan alle officiële kwaliteitseisen. “Het is veilig en gezond. Ook voor PFAS-vervuiling scoren we goed”, luidt het. Het bedrijf reageert daarmee op het nieuws dat de Westerschelde zwaar vervuild is door PFAS en dat ook het Antwerpse kraantjeswater ‘gevaarlijk’ in de buurt van de norm komt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 3. Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactverbod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactver­bod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”

  Een contactverbod met... een chimpansee. Wereldwijd wreef menig lezer zich even in de ogen toen dat nieuws de internationale pers haalde. Net zoals Adie Timmermans uit Deurne zich even in de ogen wreef toen de zoo van Antwerpen haar per brief vroeg om afstand te houden van de aap Chita. “En toch blijf ik erbij dat ze me zoiets niet konden opleggen.”