Volledig scherm
Het ponton werd gisteren afgesloten. © Laenen

Veerboot en Waterbus meren opnieuw aan bij ponton Steenplein

Het ponton aan het Steenplein is opnieuw open. Sinds vanmiddag kunnen zowel de Waterbus als de veerboot weer aanmeren. Gisteren werd het ponton afgesloten door een lek.

“Het ponton aan het Steenplein werd hersteld en is terug vrijgegeven”, zo laat de stad Antwerpen weten op Twitter. Gistermiddag werd het afgesloten door brandweer en politie. Door een verzakking als gevolg van een lek was het ponton niet voldoende stabiel en te onveilig om er aan te meren. De hele dag moesten veerboot en waterbus aanmeren op Linkeroever. Wie de oversteek wilde maken, moest gebruik maken van het openbaar vervoer of de voetgangerstunnel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.